Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Αναδημοσίευση συνέντευξης της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ στο ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ που δημοσιεύτηκε στο IONIANET στην οποία σύμφωνα με την αντίληψή μας, οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τη συλλογική άποψη της κίνησής μας.


Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία της κριτικής σας για τη δημοτική αρχή του κ. Γκότση;

Η Δημοτική Αρχή της «Ενότητας» κατάφερε και στην δεύτερη θητεία της να αποδείξει ότι δεν διαφέρει σε τίποτε από τις προηγούμενες. Ειδικότερα μετά την δημιουργία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκότσης και η παράταξή του συνέχισε, χωρίς πλέον τις φραστικές διαφωνίες της προηγούμενης περιόδου, να εφαρμόζει κάθε τι που προβλέπεται από τα μνημόνια για τους δήμους.

Είναι μια δημοτική αρχή σε πλήρη συνεργασία με το τοπικό σύστημα εξουσίας και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:
  • Εφάρμοσε πιστά κάθε τι που προβλέπεται από τα μνημόνια και τις πολιτικές που προωθεί η ΕΕ στους δήμους: Προσλήψεις συμβασιούχων, προγράμματα 5μήνων και 8μήνων «ωφελούμενων».
  • Διατήρησε την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπισε ως κάτι δυσάρεστο μεν αλλά αναμενόμενο τον αποκλεισμό κάθε χρόνο δεκάδων παιδιών από αυτούς.
  • Υποστήριξε (και υποστηρίζει) λογικές εκμετάλλευσης και ανταποδοτικότητας των δημόσιων χώρων της γειτονιάς μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εκχώρηση στη Μητρόπολη του οικοπέδου Ο.Τ. 445 που βρίσκεται στον Περισσό για τη δημιουργία κλειστού πολυχώρου και υπογείου γκαράζ με αντίτιμο, το οικόπεδο στο Ο.Τ. 150 με τη δημιουργία ενός ακόμη πολυώροφου υπόγειου γκαράζ με αντίτιμο, την πλατεία Πάρσης κ.α..
  • Όχι μόνο εφαρμόζει αλλά και επεκτείνει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα σε κάθε κοινωνική υπηρεσία, όπως στην περίπτωση του Δημοτικού Ωδείου.
  • Υλοποιεί το μοίρασμα της φτώχειας και τις πολιτικές ελεημοσύνης μέσα από το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό παντοπωλείο, που καλύπτει περιορισμένες ανάγκες οικογενειών, και στηρίζεται σε χορηγίες εταιριών, δίνοντας έτσι άλλοθι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν στις πλάτες του κόσμου της εργασίας.
  • Αντίθετα, δεν υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία χώρου διαμονής προσφύγων και μεταναστών στον παλιό 1ο Παιδικό Σταθμό (εμπλέκοντας στη διαχείριση του χώρου τη γνωστή ΜΚΟ PRAXIS).
  • Διακηρύσσει ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης κράτησε την Νέα Ιωνία όρθια, χωρίς όμως ποτέ να αντιμετωπίσει την ουσία και την πηγή των προβλημάτων της κοινωνίας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει αγώνες, ρήξη και ανατροπή και όχι μνημονιακή διαχείριση της κατάστασης.
Ποιες είναι οι σημαντικότερες προγραμματικές δεσμεύσεις σας που θα πραγματοποιήσετε (κατά προτεραιότητα), εφόσον εκλεγείτε δημοτική αρχή;

Η αντίληψη που έχουμε ως αριστερή αντικαπιταλιστική κίνηση για την πόλη, εντάσσεται σε μία γενικότερη πολιτική πρόταση, που στοχεύει να διαμορφώσει μια διαφορετική καθημερινότητα στο κοινωνικό σύνολο.

Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ δεν είναι μια ακόμη δημοτική παράταξη που εμφανίζεται πριν τις εκλογές επιδιώκοντας διαχειριστούμε την υπάρχουσα κατάσταση όπως κάνουν το σύνολο των άλλων παρατάξεων.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το θεσμικό πλαίσιο που είχε δημιουργηθεί με τον «Καλλικράτη» και πλέον με τον «Κλεισθένη Ι» επιβάλει η όποια διαχείριση του Δήμου – Τοπικού Κράτους να είναι προσανατολισμένη στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στους δήμους και τις περιφέρειες. Ενισχύει τη σύνδεση δήμων και περιφερειών με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των καπιταλιστών. Προωθεί περαιτέρω τη σταδιακή συρρίκνωση έως εξαφάνιση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και έργων διευκολύνοντας την ανάθεσή τους σε ιδιώτες καθώς βασικό στοιχείο γίνεται η προώθηση της επιχειρηματικότητας και ανταποδοτικότητας στη λειτουργία των δήμων.

Δεν έχουμε, λοιπόν, καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει «φιλολαϊκή διαχείριση».

Για αυτό εμείς δεν καταθέτουμε πρόγραμμα διοίκησης αλλά ένα πλαίσιο στόχων πάλης και παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη συλλογική οργάνωση κατοίκων και εργαζομένων ώστε με τους αγώνες τους απέναντι στο κεντρικό και το τοπικό κράτος να πετυχαίνουν νίκες που να βελτιώνουν τη ζωή τους. Για αυτό λέμε ότι το κρίσιμο σήμερα είναι να συγκροτηθεί μια μαχητική αγωνιστική αντιπολίτευση. Από την μεριά μας δεσμευόμαστε μόνο στα κοινωνικά κινήματα και τις ανάγκες εργαζομένων και κατοίκων. Από αυτή την σκοπιά θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο της απειθαρχίας και της αντίστασης, του αγώνα και της ανατροπής.

Θέλουμε, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να είμαστε η φωνή όλων αυτών που δεν ακούγονται, των φτωχών, των άνεργων ή εργαζόμενων για 400 ευρώ, των μεταναστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον. Όχι ως σωτήρες τους, αλλά επειδή και εμείς είμαστε κομμάτι τους.

Πως θα απαντούσατε στους συνδημότες μας αν σας ρωτούσαν γιατί να σας ψηφίσουν; Που διαφοροποιήστε έναντι των άλλων υποψηφίων;

Από την μεριά μας καλούμε τους εργαζόμενους/ες, τους άνεργους/ες, τους νέους/ες να στηρίξουν ενεργητικά την Εκτός Σχεδίου στις εκλογές και πολύ περισσότερο μετά από αυτές για τους παρακάτω λόγους:
  • Γιατί η στήριξη στην Εκτός Σχεδίου είναι θέση υπέρ ενός μαζικού κινήματος αγώνα και διεκδίκησης για όσα δικαιούμαστε και όσα μας ανήκουν.
  • Γιατί χορτάσαμε από «σωτήρες». Οι ντόπιοι σωτήρες. Γκότσης, Μανούρης, Θωμαΐδου, Κουκουλάρης πιστοί υπηρέτες των μνημονιακών πολιτικών στο δήμο, των επιχειρηματιών, της εκκλησίας και του τοπικού συστήματος εξουσίας, τόσα χρόνια μας σώζουν, φορώντας ανά περιόδους άλλα ρούχα και άλλο προσωπείο.
  • Για την πιο σαφή καταδίκη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΕΕ – κεφαλαίου. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση αλλά για μία ζωή που μας αξίζει και μας ανήκει.
  • Γιατί δεν είμαστε άλλο ένα εκλογικό ψηφοδέλτιο μιας χρήσης, Παρεμβαίνουμε στην πόλη από το 2006 και με όλες μας τις δυνάμεις δηλώσαμε παρών σε κάθε μάχη στην πόλη μας και στην κοινωνία. Στις απεργίες και τους εργατικούς αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την απόπειρα εθνικιστικών καταλήψεων στα σχολεία. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους του Δήμου για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καταγγείλαμε την έλλειψη κατάλληλων δημόσιων παιδικών σταθμών για την φοίτηση όλων των παιδιών σε αυτούς, χωρίς τροφεία. Αντιταχθήκαμε στη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, την τσιμεντοποίηση της πόλης μας.
  • Γιατί πρωτοστατήσαμε και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, στην πάλη ενάντια στο Φασισμό. Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, τη συμμετοχή στα κινήματα και τους εργατικούς αγώνες να μη βρει χώρο ο φασισμός ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στη Νέα Ιωνία της προσφυγιάς και του Μπλόκου της Καλογρέζας.
  • Για να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα αποδεχθούμε ως κανονικότητα τη φτώχεια και την ανεργία, τη μισή δουλειά – μισή ζωή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το σχολείο των ταξικών φραγμών, του ανταγωνισμού, των συνεχών εξετάσεων, της εντατικοποίησης, πειθάρχησης και της διάλυσης της ονείρων μας, τον εκφασισμό και κανιβαλισμό της καθημερινότητας μας.
  • Για να συμβάλουμε σε μια αριστερά, αντιδιαχειριστική, αντικαπιταλιστική, κοινωνικά χρήσιμη στην καθημερινότητα του κόσμου, η οποία να δρα με αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους για την προώθηση των συμφερόντων μας. Να ενισχυθεί η αριστερά που δεν είναι μόνο των λόγων αλλά και της πράξης.
  • Γιατί ιδιαίτερα στο νέο τοπίο που δημιουργεί ο «Κλεισθένης», προώθησης ευρέων συναινέσεων και συγκυβερνητικών σχημάτων, το ερώτημα «ποιος θα τους χαλάει τη σούπα», εντός και εκτός των δημοτικών συμβουλίων, ποιος θα υπονομεύει τις κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής και πως θα συμβάλλουμε σε μια μαχητική αντιπολίτευση είναι κατά τη γνώμη μας το κυρίαρχο ζήτημα και όχι πως θα συγκροτηθεί μία πρόταση διοίκησης εντός του υπάρχοντος πλαισίου.
  • Για να ενισχυθεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η φωνή όλων αυτών που δεν ακούγονται, των φτωχών, των άνεργων ή εργαζόμενων για 400 ευρώ, των μεταναστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον. Για να γίνουμε οι φωνές που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν.
Δηλώνεται δημοτική κίνηση στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Από ποιες πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζεστε;

Είμαστε μια κίνηση πόλης που ανήκει στο ευρύτερο ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Της αριστεράς που θεωρεί πως σήμερα χρειάζεται συνολική ρήξη και ανατροπή με την εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε κεντρικό, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Που θεωρεί ότι η ΕΕ και ο Κλεισθένης (ο Καλλικράτης παλαιότερα) διαμορφώνουν ασφυκτικά το πλαίσιο στο οποίο καλείσαι να παρέμβεις και άρα χωρίς την κατάργησή τους και συνολική πολιτική ανατροπή, δεν μπορείς να πας μακριά. Παράλληλα, είμαστε στο ίδιο πολιτικό ρεύμα με αντικαπιταλιστικές-αντισυνδιαχειριστικές κινήσεις πόλης που δρουν και παρεμβαίνουν σε άλλες γειτονιές της Αθήνας αλλά και της χώρας, και με τις οποίες έχουμε κοινή πάλη και δράση για μια σειρά ζητήματα. Παλεύουμε για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα. Βασική μας δύναμη είναι οι ανατρεπτικές μας ιδέες και οι αγωνιστές αγωνίστριες των κινημάτων, όλος ο κόσμος του αγώνα. Θεωρούμε ότι είμαστε μια ανεξάρτητη κίνηση πόλης, με διαφορετική έννοια ανεξαρτησίας από όλους τους «δήθεν ανεξάρτητους» που έχουν είτε κρυφά είτε φανερά την στήριξη των αστικών πολιτικών κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ,-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) τα οποία διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τις τύχες του λαού μας και μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Είμαστε ανεξάρτητοι από το κράτος, και την αστική πολιτική, βαθιά όμως εξαρτημένοι από τις ανάγκες και δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και νεολαίας. Για την πολιτική μας αντίληψη συναποφασίζουν όλα τα μέλη μας μέσα από ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελευσιακές διαδικασίες. Από εκεί και πέρα την κίνησή μας στηρίζει πολιτικά στη βάση των παραπάνω δεδομένων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΕΚ.

Λόγω απλής αναλογικής θα υπάρξουν συνεργασίες παρατάξεων για την διοίκηση του δήμου μας. Με ποιες θα μπορούσατε να συνδιοικήστε;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, για εμάς οι δήμοι είναι το μακρύ χέρι του κράτους, δηλαδή ουσιαστικά μηχανισμός επιβολής της βασικής κυβερνητικής και κρατικής πολιτικής που ακολουθείται κάθε φορά και έχει ως όριο την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μας, δυνατότητα άσκησης διαφορετικής «φιλολαϊκής» πολιτικής, αν δεν συγκρουστείς με το συγκεκριμένο πλαίσιο που επιβάλλουν στους δήμους οι πολιτικές του κεφαλαίου της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όπως αυτές μάλιστα εξειδικεύονται από τον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το υπάρχον πλαίσιο μια δημοτική αρχή αποδέχεται την πρόσληψη συμβασιούχων, κοινωφελών με εξευτελιστικούς μισθούς, δεν αμφισβητεί την κατάθεση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, διατηρεί τα τροφεία, αποδέχεται την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες και πολλά άλλα. Άρα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, πολύ περισσότερο να συνδιοικήσουμε με καμία από τις υπάρχουσες μνημονιακές παρατάξεις, καθώς αποδέχονται πλήρως και συμφωνούν με το παραπάνω πλαίσιο, αν δεν είναι και βασιλικότεροι του βασιλέως.

Για εμάς ο στόχος της περιόδου είναι η συγκρότηση μαχητικής αγωνιστικής αντιπολίτευσης, η συλλογική οργάνωση κατοίκων και εργαζομένων που με τους αγώνες τους θα επιβάλουν κατακτήσεις στο σήμερα. Σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε κάλεσμα κοινής δράσης και προώθησης κοινών βηματισμών σε επίπεδο κινήματος και σε όσες δυνάμεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζουν αυτή την αναγκαιότητα και τάσσονται με την πλευρά της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Τι σημαίνουν για σας: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αριστερά και Σοσιαλισμός, Ανεργία, Νεολαία, Μετανάστες, Μικρασία;

«Τοπική Αυτοδιοίκηση»: Δεν θεωρούμε πως υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση. Τοπικό κράτος με συγκεκριμένο πλαίσιο. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με τοπική διοίκηση, μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αντιδραστική Ένωση του κεφαλαίου, φυλακή για τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, δεν αλλάζει δεν μεταρρυθμίζεται, μόνο ανατρέπεται. Όργανο των τραπεζιτών και των πολυεθνικών με καθοριστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό. Ειδικά σήμερα με βάση και την ελληνική εμπειρία της κοροϊδίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, έχει απογυμνωθεί και η τελευταία αυταπάτη που θα μπορούσε πιθανά να έχει κανείς για τον χαρακτήρα της. Δεν μεταρρυθμίζεται παρά μόνο ανατρέπεται.

Αριστερά: Γενικά και αόριστα την επικαλούνται πολλοί. Μέχρι και η κυβέρνηση που ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση μαζί της. Εμείς αναφερόμαστε στην αντικαπιταλιστική αριστερά, δηλαδή εκείνη την αριστερά που είναι ενάντια στο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός και που απειλεί με αφανισμό τον πλανήτη.

Σοσιαλισμός: Σοσιαλισμός είναι μια άλλη κοινωνία σε αντιπαραβολή με την σημερινή, μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας για όλους και όλες, στην οποία ο εργαζόμενος λαός έχει την εξουσία και διοικεί μέσα από τα όργανά του.

Ανεργία: Η ανεργία τείνει να γίνει η μόνιμη πραγματικότητα, ειδικά για μεγάλο κομμάτι της νεολαίας. Εργαλείο του συστήματος για τον εκφοβισμό, την ανασφάλεια και κατά συνέπεια την υποταγή του κόσμου. Επιπλέον, δεν αντιμετωπίζεται με έξυπνες ατάκες κενές περιεχομένου που βρίσκουμε σωρηδόν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια των Γκότση, Μανούρη, Θωμαϊδου του τύπου «νεανική επιχειρηματικότητα», «startups» κλπ. Αντίθετα αντιμετωπίζεται με διαρκή πάλη και αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αξιοβίωτη ζωή.

Νεολαία: Η νεολαία είναι το μέλλον του τόπου, συνηθίζουν να λένε οι αστικές δυνάμεις. Και πράγματι έτσι είναι. Όμως αυτό το μέλλον έχουν φροντίσει, στηρίζοντας τα κόμματα που έχουν εφαρμόσει όλες τις αντιλαϊκές επιλογές να το υπονομεύσουν και να το ναρκοθετήσουν. Για μας νεολαία σημαίνει διαρκής πάλη για να ανατραπεί ο σάπιος αυτός κόσμος και οι εκπρόσωποί του. Σημαίνει το ριζοσπαστικά καινούργιο και την άρνηση του παλιού όποια μορφή κι αν έχει αυτό. Σημαίνει πραγματικά το μέλλον σε έναν κόσμο διαφορετικό όπου την εξουσία και τον πλούτο θα τον έχουν αυτοί που τον παράγουν.

Μετανάστες: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι οι σύγχρονοι «κολασμένοι της γης». Ξεριζωμένοι συνάνθρωποί μας από τον τόπο τους, όχι γιατί αποφάσισαν μια μέρα να κάνουν ταξίδι αναψυχής στη δύση, αλλά διωγμένοι και κυνηγημένοι από τη φτώχια και τις φλόγες του πολέμου και των βομβαρδισμών για τους οποίους αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός. Αντιμετωπίζουν ίσως την πιο βαθιά εκμετάλλευση και ρατσισμό. Παλεύουμε μαζί τους για ίσα δικαιώματα με τους ντόπιους εργαζόμενους. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία στοιβάζονται. Για να ανατραπεί η πολιτική της ΕΕ φρούριο. Με τους μετανάστες θα ζήσουμε μαζί και θα αγωνιστούμε μαζί. Ειδικά στη Νέα Ιωνία όπου οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες και οι σημερινοί νέοι γίνονται και οι ίδιοι μαζικά μετανάστες, δεν έχει θέση ο ρατσισμός και ο φασισμός.

Μικρασία: Η Μικρασία αποτελεί παράδοση, ιστορία και μήτρα της Νέας Ιωνίας. Διαρκής υπενθύμιση για τον άδικο ξεριζωμό των ανθρώπων από τον τόπο τους. Διαρκής υπενθύμιση για τις σφαγές και τις καταστροφές που μπορεί να φέρει ο εθνικισμός και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Διαρκής υπενθύμιση για τον προσφυγικό και λαϊκό χαρακτήρα της πόλης μας. Διαρκής υπενθύμιση για την ομορφιά του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της γειτονιάς μας. Για τις σχέσεις σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των καθημερινών φτωχών ανθρώπων ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, κλπ.

Αν κάποιος δεν σας γνωρίζει ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σας ως δημοτική κίνηση;

Η Εκτός Σχεδίου είναι μια αριστερή αντικαπιταλιστική κίνηση πόλης που επιδιώκει να συμβάλλει στο επίπεδο της γειτονιάς, του δήμου μας στην ανάπτυξη μιας ριζικά διαφορετικής αντίληψης για τη ζωή, τη δουλειά, την καθημερινότητα, την ψυχαγωγία, την διασκέδαση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε όποια κινητοποίηση και αγώνα του κόσμου της εργασίας στην περιοχή. Συμβάλουμε έμπρακτα σε κάθε προσπάθεια στην πόλη μας, που προβάλλει ένα διαφορετικό μοντέλο συλλογικής οργάνωσης του κόσμου, ταξικής αλληλεγγύης και κοινωνικής μόρφωσης από σήμερα.

Θεωρούμε ότι η συλλογικότητα και ο αγώνας είναι η ομορφιά της ζωής και πως η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Θεωρούμε ότι η εποχή μας έχει ανάγκη από συλλογικότητα και όχι από σωτήρες.

Πιστεύουμε πως οι ανάγκες των ανθρώπων είναι αυτές που πρέπει να ικανοποιούνται και όχι η ανάγκη για κέρδος. Είμαστε εδώ για τις κοινωνικές μάχες που έρχονται, για τη μεγάλη ταξική σύγκρουση που θα σφραγίσει την εποχή μας.