Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

«Δύναμη Προοπτικής» - Δ. Θωμαΐδου | Δύναμη πιστή στη διατήρηση των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας

Το πρόγραμμα ενός συνδυασμού διαβάζεται από δύο πλευρές. Η μία φυσικά είναι τι γράφει. Η άλλη είναι τι δεν γράφει.

Η κ. Θωμαΐδου παραθέτει ένα πλαίσιο εξαγγελιών που έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

Καταρχάς απουσιάζει το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που θα εφαρμοσθεί. Δεν υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει ανεργία, δεν υπάρχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργαζόμενοι με κοινωφελή προγράμματα και περικοπές χρηματοδότησης στους δήμους. Όπως δεν υπάρχουν και πολιτικοί φορείς και υπεύθυνοι για τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει ως εδώ.

Εντυπωσιάζει σε αυτό το σημείο ότι το ίδιο θα δει κανείς με τόσο εμφανή τρόπο και στα προγράμματα Γκότση, Μανούρη, Κουκουλάρη.

Επιχειρηματικότητα, ασφάλεια, καινοτομία, μοίρασμα της φτώχειας έχουν τη θέση τους και σε αυτό το πρόγραμμα. Ενώ και σε αυτό το πρόγραμμα δεν έχει θέση που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν όσα εξαγγέλλονται.

Είναι όμως παρόντα εδώ και τα προγράμματα της ΕΕ για την «καταπολέμηση της ανεργίας» (λέμε τώρα). Και αφού ο κ. Μανούρης πρόλαβε και εξήγγειλε τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και το RIS3, η κ. Θωμαΐδου εξαγγέλλει Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ). Βλέπετε η ΕΕ φροντίζει να έχει ποικίλα προγράμματα και εργαλεία, για την ενίσχυση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων. Βέβαια μπορεί Μανούρης και Θωμαΐδου να τα προβάλουν τώρα αλλά δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Έχουν προλάβει να δοκιμαστούν και σε άλλους δήμους και φυσικά δεν είδαμε κάπου να έχει τσακιστεί η ανεργία.

Και αφού οι θέσεις απασχόλησης δύσκολα αυξάνουν ας τους κάνουμε όλους επιχειρηματίες. Διαβάζουμε λοιπόν για «ενθάρρυνση της καινοτομίας με Προστατευόμενες Κυψέλες Επιχειρηματικότητας, Ανέργων Νέων Επιστημόνων στο πλαίσιο ενίσχυσης των νεοφυών (start up) επιχειρήσεων». Βαρύγδουπες λέξεις που κυκλοφορούν σε όλους τους συνδυασμούς ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και διάφορων νεοφιλελεύθερων ανεξάρτητων ανά την Ελλάδα και από πίσω κρύβουν το απόλυτο τίποτα.

Η κ. Θωμαΐδου είναι πιστή στη σχέση της με την εκκλησία, για αυτό και εξαγγέλλει ένα είδος θρησκευτικού τουρισμού στο μέγεθος που αντιστοιχεί στη Νέα Ιωνία. Προτείνει το δικό της branding για την πόλη. Αν ο κ. Μανούρης προκρίνει τη δημιουργία branding μέσω του επιχειρείν η κ. Θωμαΐδου προτείνει ένα θρησκευτικό branding «..συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας για τη χάραξη προσκυνηματικών δρόμων αστικού τύπου στην πόλη μας» αλλά και προβολή του πολυχώρου της εκκλησίας στο ΟΤ445.

Στην εποχή της ανόδου του ανορθολογισμού μακάρι να μην ζήσουμε την ημέρα που η Νέα Ιωνία θα γίνει πόλη θρησκευτικού τουρισμού για πασουμάκια αγίων που θα εκτίθενται στον πολυχώρο.

Φυσικά έδωσε και τις δικές της ψήφους (μαζί με Γκότση, Μανούρη) στο δημοτικό συμβούλιο για να περάσει το ΟΤ445 στην μητρόπολη. Άλλωστε έσπευσε να βγάλει και δελτίο τύπου μία μέρα μετά τα εγκαίνια του Ιωνικού Κέντρου, για να σημειώσει την συμβολή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες, και να ξεκινήσει το έργο. Παράλληλα δεσμεύτηκε να στηρίξει το «πολυδιάστατο» έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Η κ. Θωμαΐδου σπεύδει να αξιοποιήσει στις δομές μοιράσματος της φτώχειας που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εξαγγέλλει ότι «κοινωνική δομή» υπάρχει και δεν υπάρχει. Έτσι εκτός από το περίφημο παντοπωλείο θα έχουμε ιατρείο, φροντιστήριο, ιματιοθήκη κ.α.

Βέβαια δεν θα δει κανείς στο πρόγραμμα της μισή κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε κάθε άνθρωπος να έχει μια αξιοβίωτη ζωή και να μην αναγκάζεται να καταλήγει σε τέτοιου τύπου δομές. Και φυσικά και εδώ όπως και στο πρόγραμμα του κ. Μανούρη είναι παρούσα η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (άλλη μια πρωτοβουλία της ΕΕ). Δηλαδή η ελεημοσύνη των επιχειρήσεων που μοιράζουν ψίχουλα εκτός της επιχείρησής τους φτιάχνοντας τη μόστρα τους, αλλά όχι αυξήσεις στους δικούς τους εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα της κ. Θωμαΐδου είναι ένα πρόγραμμα πιστό στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων. Είναι πρόγραμμα σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και υπέρ της ΕΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία


ΥΓ : Και εδώ διαβάζουμε για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, για την ψηφιακή εποχή, για θεσμούς αυτοματισμού αιτημάτων κλπ. Φαίνεται ότι Γκότσης, Μανούρης, Θωμαΐδου έχουν αϋπνίες και βλέπουν πολύ telemarketing. Η «έξυπνη σίτα» και το «έξυπνο ψαλίδι» τους δίνουν πολλές ιδέες.