Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

8 + 1 Λόγοι για ψήφο στην Εκτός Σχεδίου

1. Γιατί σε καλούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Η στήριξη στην Εκτός Σχεδίου είναι θέση υπέρ ενός μαζικού κινήματος αγώνα και διεκδίκησης για όσα δικαιούμαστε και όσα μας ανήκουν. Είναι ενίσχυση της προσπάθειας ώστε να συγκροτηθεί η αναγκαία μαχητική αντιπολίτευση, που θα παλέψει και θα επιβάλει με τους αγώνες της την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. Είναι θέση υπέρ της συλλογικής οργάνωσης μας στις γειτονιές μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, εργατικές λέσχες, επιτροπές κατοίκων και το συντονισμό τους με τα σωματεία στην πόλης μας.

2. Γιατί λέμε ότι δεν πρόκειται να σε «σώσουμε». Χορτάσαμε από σωτήρες. Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που «έσκισε τα μνημόνια» υπογράφοντας αντιλαϊκές δεσμεύσεις και συμφωνίες ως το 2060 ως την αντιπολίτευση υπέρ των μνημονίων των ΝΔ,ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι κλπ. Αλλά και από ντόπιους σωτήρες. Γκότσης, Μανούρης, Θωμαΐδου, Κουκουλάρης πιστοί υπηρέτες των μνημονιακών πολιτικών στο δήμο, των επιχειρηματιών, της εκκλησίας και του τοπικού συστήματος εξουσίας, τόσα χρόνια σε σώζουν φορώντας ανά περιόδους άλλα ρούχα και άλλο προσωπείο. Σωτηρία όμως, δεν είναι και η πολιτική πρόταση ανακοινώσεων και καταγγελιών μέχρι να «ωριμάσουν οι συνθήκες» ούτε η ανάθεση των λύσεων σε μια «κόκκινη διοίκηση» και έναν «κόκκινο δήμαρχο» που προβάλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

3. Για την πιο σαφή καταδίκη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ - ΕΕ – κεφαλαίου. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση αλλά για μία ζωή που μας αξίζει και μας ανήκει, με σταθερή εργασία για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, με δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Αγωνιζόμαστε για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι νόμοι τους, να διαγραφεί το χρέος, για να εθνικοποιηθούν/κοινωνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, για έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ. Για έξοδο από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις. Για Ειρήνη και φιλία με τους λαούς των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής και όλου του κόσμου.

4. Γιατί δεν είμαστε άλλο ένα εκλογικό ψηφοδέλτιο μιας χρήσης, Δεν θα δεις σε εμάς γυρολόγους δημοτικών παρατάξεων, ούτε μετανοημένους αμαρτωλούς που είδαν την «κομματική σωτηρία» και ανένηψαν. Παρεμβαίνουμε στην πόλη από το 2006 και με όλες μας τις δυνάμεις δηλώσαμε παρόν σε κάθε μάχη στην πόλη μας και στην κοινωνία. Στις απεργίες και τους εργατικούς αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την απόπειρα εθνικιστικών καταλήψεων στα σχολεία. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους του Δήμου για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Αντιταχθήκαμε στη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, την τσιμεντοποίηση της πόλης μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ελεύθερων χώρων ενάντια στα όποια συμφέροντα (επιχειρηματικά, Μητρόπολη κλπ) και ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Παλέψαμε για δωρεάν παιδικούς σταθμούς και για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, για νέα σχολικά κτίρια, για αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης. Στηρίζουμε τον αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών για ένα σχολείο που να εξυπηρετεί τις μορφωτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές ανάγκες όλων των παιδιών, χωρίς κοινωνικές, φυλετικές και οικονομικές διακρίσεις.

5. Γιατί πρωτοστατήσαμε και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, στην πάλη ενάντια στο Φασισμό. Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, τη συμμετοχή στα κινήματα και τους εργατικούς αγώνες να μη βρει χώρο ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στη Νέα Ιωνία της προσφυγιάς και του Μπλόκου της Καλογρέζας.

6. Για να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα αποδεχθούμε ως κανονικότητα τη φτώχεια και την ανεργία, τη μισή δουλειά - μισή ζωή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το σχολείο των ιερών εξετάσεων και της διάλυσης της ονείρων μας, τον εκφασισμό της καθημερινότητας μας.

7. Για να συμβάλουμε σε μια αριστερά, αντιδιαχειριστική, αντικαπιταλιστική, κοινωνικά χρήσιμη στην καθημερινότητα του λαού. Να ενισχυθεί η αριστερά που δεν είναι μόνο των λόγων αλλά και της πράξης. Η αριστερά που δεν λέει «άλλο οι θέσεις και άλλο οι δημόσιες σχέσεις». Ψήφος εκδίκησης για αυτούς που τσαλαπάτησαν την έννοια της αριστεράς. Για μια περήφανη ανυπότακτη Αριστερά που δεν θα προσκυνά το τοπικό σύστημα εξουσίας, την ΕΕ το κεφάλαιο και τις δημοτικές καρέκλες.

8. Γιατί ιδιαίτερα στο νέο τοπίο που δημιουργεί ο «Κλεισθένης», προώθησης ευρέων συναινέσεων και συγκυβερνητικών σχημάτων, το ερώτημα «ποιος θα τους χαλάει τη σούπα», εντός και εκτός των δημοτικών συμβουλίων, ποιος θα υπονομεύει τις κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής και πως θα συμβάλλουμε σε μια μαχητική αντιπολίτευση είναι κατά τη γνώμη μας το κυρίαρχο ζήτημα και όχι πως θα συγκροτηθεί μία πρόταση διοίκησης εντός του υπάρχοντος πλαισίου.

8 + 1. Για να ενισχυθεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο η φωνή όλων αυτών που δεν ακούγονται, των φτωχών, των άνεργων ή εργαζόμενων για 400 ευρώ, των μεταναστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον. Όχι ως σωτήρες τους, αλλά επειδή και εμείς είμαστε κομμάτι τους. Για να γίνουμε οι φωνές που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία