Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ν. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ : Ξέπλυμα των νεοναζί με Νέα (λέμε τώρα) Άποψη

Πρόσφατα, επιστημονική ερευνητική ομάδα έκανε πειράματα πάνω σε γουρούνια και κατάφερε να επαναφέρει τον βασικό μεταβολισμό των εγκεφαλικών τους κυττάρων, 4 ώρες μετά τον θάνατο τους. Προφανώς αυτό δεν συνεπάγεται και επαναφορά της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας αλλά αποκατάσταση κάποιων βασικών λειτουργιών. Παράλληλα, στην Ελλάδα, γίνεται προσπάθεια από τις δυνάμεις του συστήματος να επιχειρηθεί ένα μεγάλο πείραμα αντίστοιχου μεγέθους, να νεκρώσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα της μνήμης των εργαζομένων, των νέων, κλπ. Σημείο συνάντησης των δύο πειραμάτων είναι η πλήρης έλλειψη συνείδησης.

Στην πόλη της Νέας Ιωνίας επιχειρείται ένα ανάλογο πείραμα αν κάποιος ανατρέξει στα φυλλάδια, τις συνεντεύξεις, τα προγράμματα και τις ομιλίες των μνημονιακών διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Κουκουλάρης, πρώην επίσημος υποψήφιος με τη ΝΔ (το 2010).

Ο κ. Κουκουλάρης, λοιπόν, (όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του) επιχειρεί να παρουσιαστεί ως ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός μαζεύοντας όλα τα ρετάλια των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, την ίδια στιγμή βέβαια που διατείνεται ότι ανήκει στη λαϊκή, πατριωτική δεξιά. Όλοι τους όμως, που έχουν χρόνια στο κουρμπέτι, χαίρονται να προσβάλλουν την νοημοσύνη του κόσμου. Πόσο ανεξάρτητοι είναι οι άνθρωποι που έχουν χτίσει ολόκληρες ζωές γύρω από αυτά τα κόμματα; Για το δήμο δεν υπάρχει κάποιο προγραμματικό πλαίσιο υπάρχουν μόνο γενικές αναφορές ότι θα κάνει άλλα πράγματα κοινωνικά πιο ευαίσθητα και πιο καλόγουστα (όπως ότι θα έβαζε άλλα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο σημαιοστολισμό του δήμου).

Ο κ. Κουκουλάρης προσπαθεί να παρουσιασθεί ως αντιμνημονιακός. Όμως για αυτόν τα μνημόνια δεν αφορούν αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλονται από το κεφάλαιο και την ΕΕ με στόχο την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, στο δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος και την ανάγκη διαγραφής του.

Για αυτόν μνημόνια σημαίνει ότι πλήττεται η οικογένεια και ο μητροπολιτικός ελληνισμός (!). Για τα οικονομικά προβλήματα, τη φτώχεια και την ανεργία φταίνε οι φαύλες πρακτικές και τα πρόσωπα.

Γι αυτόν, αντίσταση στα μνημόνια σημαίνει «φροντίστε τους εαυτούς σας, ο καθένας να φροντίσει τον εαυτό του» όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξή του. Προφανώς ο κ.Κουκουλάρης την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων είχε και έχει τον τρόπο να φροντίσει τον εαυτό του.

Η δε αναφορά του στην ΕΕ αφορά την κριτική για την ανοχή των πολιτικών της ΕΕ στις μεταναστευτικές ροές ενώ στο μοναδικό σημείο που γίνεται συγκεκριμένος στα όσα εξαγγέλλει είναι ότι η χρηματοδότηση του δήμου θα γίνει κυρίως με Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ο κ. Κουκουλάρης λέει αγαπάει την απλή αναλογική και πλασάρει το προφίλ του δημοκράτη. Για αυτό κατεβαίνει λέει, ως υποψήφιος. Η πραγματικότητα όμως, μυρίζει αίμα και λεφτά ή...τουλάχιστον λίγη δόξα. Η ΝΔ (προφανώς για δικούς της λόγους) έδωσε το χρίσμα σε ένα πρώην υποστηρικτή του ΠΑΣΟΚ (Μανούρης) και τσακωθήκανε για την καρέκλα. Πίσω από αυτήν την «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα λοιπόν κρύβονται δύο πράγματα. Ο φασισμός και η κόντρα για μία καρέκλα. Ο Κουκουλάρης είναι ο βασικός εκφραστής της ακροδεξιάς ατζέντας στην πόλη, αναδεικνύει ως πρώτο το θέμα αυτό της ασφάλειας στην Νέα Ιωνία επικαλούμενος και την Τατιάνα (ναι μιλάμε για τη γνωστή Τατιάνα) και το θέμα των μεταναστών.

Το πιο προκλητικό όμως είναι η σχέση του με τη Χ.Α. και με τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο. Δεν θα σταθούμε στη συμμετοχή του ως ομιλητή το 2014 σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ελληνικής Αυγής του Κασιδιάρη (είναι η δημοτική παράταση της Χρυσής Αυγής στο δήμο Αθήνας), ούτε την ίδια περίοδο στην αρθρογραφία του στη φασιστική εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ.

Θα σταθούμε στην πρόσφατη συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94. Εκεί ο Νίκος Κουκουλάρης παρουσιάζει τη σχέση του με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής σαν το πλέον φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Σπονσοράρει με έμμεσο τρόπο τη Χ.Α. και χωρίς καθόλου ντροπή περιγράφει την επικοινωνία μαζί του ενώ ο Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «..εσείς δεν θα μιλούσατε σε έναν φυλακισμένο που έχει και το τεκμήριο της αθωώτητας; Κακό είναι που του μίλαγα από το καρτοκινητό; Ο άνθρωπος έκανε εκλογές μέσα από τις φυλακές. Τον βοήθησα αφιλοκερδώς» (…)

Στην πόλη της Ν. Ιωνίας έχουμε χρόνια που δουλεύουμε, ζούμε, πηγαίνουμε σχολείο, πίνουμε καφέ και συναντιόμαστε στους δρόμους με μετανάστες. Χωρίς να έχουμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, χρόνια τώρα, πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), ΝΔ, , καταφέρνουν να κλέβουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Ενώ το σύστημα έχει πάντα έτοιμο σε εφεδρεία τον σκύλο του, τη χρυσή αυγή και τα παρακλάδια της να δολοφονεί νεαρούς αντιφασίστες όπως το Παύλο Φύσσα και μετανάστες εργάτες όπως τον Σαχζάτ Λουκμάν, να τρομοκρατεί κάθε εργαζόμενο ή συλλογικότητα που αγωνίζεται και να προσπαθεί να προβάλλει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ταξική εκμετάλλευση όλων μας από το κεφάλαιο αλλά ότι το πρόβλημα είναι ο άνεργος, ο πρόσφυγας και ο μετανάστης. Χύνουνε το ρατσιστικό τους δηλητήριο και βασίζονται στην ένταση των καθημερινών προβλημάτων της επιβίωσης μας για να υφαρπάξουν τις ζωές μας. Βέβαια, τώρα που ήρθαν εκλογές, μυρίστηκαν αίμα και θέλουν να υφαρπάξουν και την ψήφο μας.

Στις γειτονιές της προσφυγικής Ν. Ιωνίας, της αντίστασης στον φασισμό και τον ναζισμό, των εκτελεσθέντων κομμουνιστών του Μπλόκου της Καλογρέζας από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες ντόπιους συνεργάτες τους δεν είναι αποδεκτή ούτε η συναναστροφή με δηλωμένους υποστηρικτές ή και μέλη του ναζιστικού μορφώματος ούτε η προσπάθεια ξεπλύματος τους.

Από την μεριά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστούμε την ιστορία μας αλλά και το αγωνιστικό παρόν μιας γειτονιάς, που χτυπιέται από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν. Η Εκτός Σχεδίου βρέθηκε και πρωτοστάτησε σε όλα τα αντιναζιστικά και αντιρατσιστικά κινήματα της Νέας Ιωνίας (διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας), θυμίζοντας σε όλους την προσφυγική ιστορία της πόλης. Θα το φωνάζουμε λοιπόν δυνατά όποτε χρειαστεί:

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ.
ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ.

Ο φασισμός ανεξάρτητα από τα καιροσκοπικά χαρακτηριστικά που παίρνει σε κάθε χώρα έχει μόνο μία αρχή (πέρα από αυτή της υποταγής στον αρχηγό). Η αρχή αυτή είναι η υποταγή των ταξικών μας συμφερόντων μας στα συμφέροντα της αστικής τάξης. 
 
Καλούμε ολόκληρο τον κόσμο της Ν. Ιωνίας να μην ανεχτεί καμία φασιστική συμμορία καμία φασιστική λογική, καμιά φασιστική εκπροσώπηση στη πόλη μας. Το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και αντιναζιστικό κίνημα να στείλει στο περιθώριο τους κουστουμάτους, και μη, ακροδεξιούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται, μέσα στην κρίση, τον θυμό και την οργή του κόσμου για τις πολιτικές, τη φτώχεια και την καταπίεση του συστήματος αυτού. Να εντείνει τον αγώνα του για να μπουν στη φυλακή οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία