Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες οι διωκόμενοι αγωνιστές

Η  Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα  Ιωνία, καταγγέλλει τις πολιτικές διώξεις ενάντια στους 5 συναγωνιστές/τριες του ΣΕΚ, μέλη της Εκτός Σχεδίου και της Κόκκινης Ρωγμής στο Ηράκλειο (δείτε την ανάρτησή μας τότε εδώ: https://ektossxediou.blogspot.com/2020/11/blog-post_22.html),  που δικάζονται στο Η’  Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στις 18.9.2023, επειδή τον Νοέμβριο του 2020 μοίραζαν φυλλάδια και την εφημερίδα «εργατική αλληλεγγύη», που καλούσαν στην πανεργατική απεργία και συγκέντρωση της 26.11.2020, με την κατηγορία ότι παραβίαζαν τις απαγορεύσεις για την πανδημία.

Το κατηγορητήριο είναι έωλο γιατί η πανεργατική απεργία και συγκέντρωση δεν είχαν απαγορευθεί. Η ποινικοποίηση της διακίνησης των ιδεών είναι απροσχημάτιστη.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλησε  να ποινικοποιήσει τις παρεμβάσεις ενημέρωσης και τις δράσεις συνδικάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενάντια στην πολιτική της, ενώ είναι γνωστό πως που επανειλημμένα με πρόσχημα την πανδημία μοίρασε λεφτά σε εργολάβους και διώξεις και πρόστιμα σε διαδηλωτές.

Απαιτούμε την αθώωση και την απαλλαγή των διωκόμενων από όλες τις κατηγορίες


Εκτός Σχεδιου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία