Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για τα 10 χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

 

Στις 18/09/2023 συμπληρώνονται δέκα ολόκληρα χρόνια απ’ τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής αυγής! Ο Παύλος της καρδιάς μας δε φοβήθηκε να βρεθεί αντιμέτωπος με τα μεγαθήρια του φασισμού…με τα τραγούδια του ξύπναγε και ξυπνάει το αντιφασιστικό φρόνημα σε όλους κι όλες μας! 

Η δολοφονία του ήταν συνέχεια μιας σειράς επιθέσεων της ΧΑ. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν, οι επιθέσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και πολλά ακόμα. Όσο και να προσπάθησαν ΜΜΕ,  κυβέρνηση και ο ίδιος ο δολοφόνος Ρουπακιάς να προβάλλουν τη δολοφονία ως μεμονωμένο περιστατικό, δεν τα κατάφεραν. Οι συνεχείς κ μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού  έφτασαν στην  κορύφωση τους στις 7 Οκτώβρη 2020 έξω από το Εφετείο, με τη  δικαστική καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής αλλά και τον περιορισμό της δράσης των ναζι  στις γειτονιές της Ελλάδας. 

Σήμερα, σχεδόν 3 χρόνια από την καταδίκη της φασιστικής-νεοναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος δικαστηρίων μετά από εφέσεις των καταδικασμένων μελών της ΧΑ που διεκδικούν μικρότερες ποινές μέχρι και αθώωση! 

Έντονη ανησυχία προκαλεί και το εκλογικό αποτέλεσμα,  αφού τρία κόμματα της ακροδεξιάς που έχουν θέση στη βουλή,  «Νίκη», «Ελληνική Λύση», «Σπαρτιάτες», (με τους τελευταίους να εκφράζουν ανοιχτά τη στήριξή τους στον καταδικασμένο νεοναζι Κασιδιάρη) συγκεντρώνουν το ανησυχητικό ποσοστό του 13,92%. 

Παρόλα αυτά το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έδωσε το «πράσινο φως» για την συμμετοχή του κόμματός του Ηλία Κασιδιάρη «Ελεύθεροι Αθηναίοι» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Δεν έχουμε ξεμπερδέψει, λοιπόν, με τον φασισμό. Δεν έχει εκλείψει από τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τις ζωές μας. 

Με πρωταγωνιστές την Ν.Δ., την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και τους καταδικασμένους Χ.Α., αλλά και την ανοχή άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος ξεδιπλώνεται η στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για όλα τα κακά και τα δεινά της χώρας, την ανεργία, την ακρίβεια τις φωτιές… 

Με το πρόσχημα του πατριωτισμού δικαιολογούνται και επιθέσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από φασίστες που αρέσκονται να το «παίζουν» πατριώτες.

Κι έτσι, «πνίγονται» (δολοφονούνται)  πρόσφυγες και μετανάστες στην Πύλο, καίγονται στο δάσος της Δαδιάς, ή φυλακίζονται από κυνηγούς κεφαλών σε καρότσες φορτηγών. 

Στη γειτονιά μας, στον Περισσό, ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στις 12 Αυγούστου που δέχτηκε επίθεση καθώς πήγαινε στη λαϊκή αγορά, όπου εργαζόταν, και  έπεσε νεκρός ύστερα από απανωτές μαχαιριές από τέσσερις νεαρούς Έλληνες, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ρατσιστικά κίνητρα από την ΕΛ.ΑΣ.!

Αυτή η νοσηρή κατάσταση απλώνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης που με την πολιτική της δημιουργεί μια κοινωνία ξενοφοβίας απανθρωπιάς, ανταγωνισμού και αλληλοφαγώματος των φτωχών για να κυριαρχούν και να διαφεντεύουν οι πλούσιοι

Για όλους τους παραπάνω λόγους η δράση της Εκτός Σχεδίου της Νέας Ιωνίας καθίσταται αποφασιστική. Η συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις και στην αντιφασιστική δράση καθίσταται απαραίτητη! Απέναντι σε όσους, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Στη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις πρέπει να αποτελέσουν ένα βημα αντεπίθεσης για να απομονώσουμε τους φασίστες, και να αντιπαλέψουμε μια πολιτική που μας θέλει φοβισμένους μόνους και υποταγμένους

OΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 στις 6 μ.μ. στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Π. Φύσσα 60) – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Η Εκτός Σχεδίου σας καλεί! Να είμαστε όλες κι όλοι εκεί!