Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Σχόλιο...εκτός σχεδίου Νο 28: Όταν λοξοκοιτάς με την ακροδεξιά θα σου βγει και το όνομα και το μάτι

 Ανεξάρτητοι αλλά με σκοτεινό παρελθόν...

Είναι πολύ της μόδας φαίνεται η «ανεξαρτησία» των διάφορων δημοτικών παρατάξεων . Σίγουρα η πολιτική δράση και η κομματική ένταξη δείχνει να μην περνά και τις καλύτερες μέρες της αφού η πλειονότητα των δημοτικών παρατάξεων στην προσπάθεια τους να πετύχουν μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση ψήφων , αποποιούνται τις όποιες κομματικές τους εξαρτήσεις για να δείξουν μια μεγαθυμία . Αυτό μεταφράζεται στο: «Όλοι οι καλοί χωράνε» . Καλοί ; Ο λόγος το λέει αλλά όχι κι η πράξη .


Έτσι μετά την θριαμβευτική ανακοίνωση μέσα στο κατακαλόκαιρο της  εκλογικής  συμπόρευσης του γνωστού γιατρού Αποστολόπουλου (προερχόμενου από την παράταξη του κ Κουκουλάρη, φίλου του Μιχαλολιάκου…), με την παράταξη  ¨Δύναμη προοπτικής¨  της Δέσποινας Θωμαΐδου , ήρθε να προστεθεί και μια ακόμη ανάλογου τύπου συμπόρευση σε άλλο ψηφοδέλτιο αυτή τη φορά.

  Ο κύριος Αλέξανδρος Τσάνης , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κυρίου Χριστοδούλου , που μάχεται ζητώντας από τους Ιωνιώτες να σημειώσουν ένα σταυρουδάκι δίπλα από το όνομά του , έχει διαπρέψει στο παρελθόν ως εκλογικός αντιπρόσωπος της ¨Χρυσής Αυγής¨ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΣΥ. Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωνε πως το ΚΚΕ ¨είναι κόμμα συμμοριτών¨ και συμπλήρωνε ότι απαιτείται να τεθεί εκτός νόμου καλώντας μάλιστα και κάποιον εισαγγελέα να επιληφθεί του θέματος . Ζήλεψε τη δόξα του Τζήμερου και του Κρανιδιώτη ο, για όσους δεν το γνώριζαν, ευυπόληπτος συμπολίτης μας . Θα μπορούσε να γελάει κανείς και να αποδώσει σε γραφικότητες όλα αυτά , όμως όσο η φασιστική λέρα απλώνεται και κερδίζει έδαφος στην καθημερινότητα , ανάλογου τύπου φαινόμενα απλώς φαντάζουν ανησυχητικά αν όχι ανατριχιαστικά . Αν κάτι μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι πως η δήθεν ανεξαρτησία , πολυσυλλεκτικότητα και ομονοούσα για το καλό της πόλης , οδηγούν σε επιλογές αντίστοιχης ποιότητας . Οι δυο υποψήφιοι φιγουράρουν σε δημοτικούς συνδυασμούς σε μια πόλη όπου οι μνήμες του μπλόκου της Καλογρέζας είναι ολοζώντανες . Σε μία πόλη πάντως όπου η ακροδεξιά  με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου εμφανίζεται αθροιστικά με ποσοστά διψήφια.

Ας προσέχουν λοιπόν οι προπαγανδιστές των υπερκομματικών παρατάξεων γιατί δεν είναι όλοι καλοί και δεν χωράνε παντού.

Ας προσέχουν κι ας καταλάβουν πώς ούτε στη Νέα Ιωνία ούτε και πουθενά δεν θα γίνουν αποδεκτοί φασίστες κρυφοί ή φανεροί.


ΥΓ 1
. Για τον αξιότιμο Αποστολόπουλο , είχαμε ασχοληθεί εκτενώς άμα τη αναγγελία της συμπόρευσης του με την Θωμαΐδου .

ΥΓ 2. (επί του πιεστηρίου) Ο κύριος Τσάνης αποπέμφθηκε, κατόπιν εορτής, από την παράταξη του Χριστοδούλου μετά την αποκάλυψη της δράσης του. Με προσωπική δήλωση του επικεφαλής της παράταξης φυσικά, και μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης (;;;). Κι αναρωτιέται κανείς: Πώς θα διοικήσει το δήμο όταν δεν γνωρίζει ότι έχει τέτοια «μπουμπούκια» στο ψηφοδέλτιό του;

ΥΓ 3. Κι ενόσω γράφονταν οι γραμμές του σημειώματος αυτού , η έρευνα αποκάλυψε άλλο ένα όνομα αντίστοιχης προέλευσης . Ο Κυριάκος Κερεμετζής βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Χριστοδούλου . Ο συγκεκριμένος ήταν υποψήφιος με το εθνικιστικό , ακροδεξιό μόρφωμα του μεγαλοεπιχειρηματία Εμφιετζόγλου  ¨Πατριωτική δύναμη¨ στις εκλογές του Ιουνίου .Επειδή όσο ψάχνει κανείς κάτι βρίσκει, ο ίδιος υπήρξε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Μανούρη το 2019 στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές .

ΥΓ 4. Θωμαϊδου, Χριστοδούλου και Μανούρης είναι τα λαμπρά brandname του τοπικού ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ενός κομματιού της ΝΔ βεβαίως- βεβαίως που φαίνεται πως σαγηνεύονται από την κρυφή γοητεία της ακροδεξιάς. Ενδιαφέρουσα, δε λέμε, η πολυσυλλεκτικότητα των ψηφοδελτίων και των τριών υποψηφίων δημάρχων, μελών  ΠΑΣΟΚ.

Αυτά για την ώρα….