Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Σχόλια… εκτός σχεδίου Νο 9

Απ’ όλα έχει το πανέρι

Απ’ όλα είχε το πανέρι τις προηγούμενες μέρες.

Είχε εγκαίνια προεκλογικού κέντρου του κυρίου Μανούρη. Κόσμος πολύς μάθαμε ότι παρέλασε από εκεί, εγγύηση για σίγουρη νίκη (όπως και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις).

Είχε πάρτι σε πρώην πεζόδρομο του κυρίου Χριστοδούλου με μουσική και φαγοπότι. Κόσμος πολύς μάθαμε ότι παραβρέθηκε κι εκεί ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα που ήταν σίγουρα περισσότερα από τους παρευρισκόμενους.

Και φυσικά δεν έλειψαν οι νέες ανακοινώσεις υποψηφίων, σε μια προσπάθεια να κερδηθούν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι, και φυσικά το ιερό ποίμνιο.

Είχε και πέτρα λευκή, θεμέλιο λίθο την ονόμασαν, που συγκέντρωσε γύρω της για φωτογραφία την τοπική και θρησκευτική ηγεσία. Ο ήλιος που έκαιγε, τους δυσκόλεψε λίγο αλλά … χαλάλι.

Άλλωστε, λίγα μέτρα πιο πέρα στην πλατεία υψώθηκε σιντριβάνι, ανάσα δροσιάς για τους κατοίκους που πλέον δεν έχουν να φοβούνται τίποτα σε περίπτωση που συνθήκες καύσωνα επικρατήσουν στην πόλη.

Βέβαια, για να πάνε όλα ρολόι στην σχετική τελετή χρειάστηκε η Δήμαρχος να προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο βάψιμο του σιντριβανιού.


Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από την λευκή πέτρα, μια κολώνα της ΔΕΗ με γυμνά καλώδια στην πλατεία Μακελαράκη, κεραυνοβόλησε εντεκάχρονο που έπαιζε αμέριμνο και την ακούμπησε.

Και φυσικά ποιος φταίει;

Φταίει ο κακός μας ο καιρός, οι βανδαλισμοί και όχι η έλλειψη συντήρησης. Άλλο ένα τυχαίο γεγονός.


Φεύγοντας από τα στενά πλαίσια της πόλης, η παραίτηση του κυρίου Τσίπρα από την ηγεσία του ΣυΡιΖΑ, δημιουργεί αναταράξεις στον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το πρόβλημα πλέον προσωποποιείται την ίδια στιγμή που ο ΣυΡιΖΑ πιέζεται να ακολουθήσει πολιτική ακόμη πιο «υπεύθυνη», δηλαδή ακόμη πιο δεξιά, μακριά από αριστερά αιτήματα και διακηρύξεις που θα αποτελούν «βαρίδια» για την νέα ηγεσία, όποια κι αν είναι αυτή, σε ένα νέο δικομματικό σκηνικό.

Πληροφορίες λένε πως οι εξελίξεις στον ΣυΡιΖΑ θα επηρεάσουν και την τοπική δημοτική παράταξη της «Ενότητας», που υποστηρίζεται από αυτόν.

 Μαζί με όλα αυτά,,έχουν αρχίσει στα στέκια και στα καφενεία οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Τα πιθανά δίδυμα δίνουν και παίρνουν και όλα τα ενδεχόμενα είναι παρόντα (ή σχεδόν όλα).

Αυτό που λείπει είναι η συζήτηση για τα φλέγοντα και τα καίρια ζητήματα των κατοίκων της πόλης.

Ελεύθεροι χώροι, τοπική συγκοινωνία, κυκλοφοριακό, κοινωνικές υπηρεσίες. 

Πάντως, η «Εκτός Σχεδίου»,  θα κάνει ότι μπορεί για να μην επιτρέψει να κρυφτούν τα μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα πίσω από προεκλογικές εντυπωσιακές φιέστες.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πραγματική έκφραση συλλογικότητας, αλληλεγγύης και πολιτιστικής προσφοράς αποτέλεσε το φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο έξω από τα ΚΕΠ γιορτάζοντας έτσι τα δέκα χρόνια συνεχούς και έντονης παρουσίας στο Δήμο μας.

Η στήλη, της εύχεται να τα εκατοστίσει και πάντα τέτοια.