Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Σχόλια... εκτός σχεδίου Νο 16

  «Συγχαρητήρια! Εσείς τα καταφέρατε! Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην συμβεί αυτό!»

Αναρτήθηκαν και οι βάσεις εισαγωγής για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η τελευταία πράξη του ετήσιου εξεταστικού Γολγοθά, όπως κάθε χρόνο, για όλα τα παιδιά και τους γονείς που βιώνουν  την αγωνία ενός αβέβαιου εργασιακού μέλλοντος, από τη σκοπιά ενός αμείλικτου (μη) εκπαιδευτικού και κυρίως εξεταστικού συστήματος. 

Φυσικά, εν όψει και των δημοτικών εκλογών, κατακλύστηκαν τα τοπικά και όχι μόνο μέσα, από τα συγχαρητήρια των υποψηφίων Δημάρχων και των υφιστάμενων δημοτικών αρχών σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή. Η Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση. Ωστόσο δεν μπορούμε  να μη σχολιάσουμε την αντίστροφη εκδοχή της προσπάθειας. Και εννοούμε ότι δίνει συγχαρητήρια μια Δημοτική Αρχή η οποία προσφάτως, τελευταία στιγμή και δια περιφοράς πέρασε απόφαση για 44 καθαρίστριες στα σχολεία της Ν. Ιωνίας (άραγε φτάνουν;). 

Θα θυμίσουμε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας υποδέχτηκε στα «κλεφτά» στην περιοχή μας, τους Μητσοτάκη και Κεραμέως (πρώην Υπουργό Παιδείας), οι οποίοι είναι οι απολύτως υπεύθυνοι για την ύπαρξη 10.000 κενών θέσεων στις σχολές της χώρας,  λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. ‘Εχουμε και πιο «απλά» να θυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή, όπως το ταβάνι στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας το οποίο μπαλώθηκε πρόχειρα, ή τις αίθουσες στο 2ο ΓΕΛ που πλημμυρίζουν στην πρώτη νεροποντή…Αυτά μάλλον θα μπουν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημάρχου και άλλων επίδοξων Δημάρχων που τώρα «συγχαίρουν» όσους τα κατάφεραν.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα παραβιάζαμε ανοιχτές θύρες αν σχολιάζαμε και εμείς από την αρχή το ζεϊμπεκικο Πατούλη…Ο Περιφερειάρχης απλώς μεράκλωσε και ξέχασε το πύρινο κύμα που σαρώνει τη χώρα. Είμαστε σίγουροι βέβαια ότι και διάφοροι άλλοι αρμόδιοι δεν έχουν χάσει και τον ύπνο τους. Τουλάχιστον όταν δεν είναι on camera. Ο Πατούλης ενδεχομένως την πάτησε στην επιλογή του ζεϊμπέκικου. Αν είχε χορέψει το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» ενδεχομένως να είχε τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Δεν περάσανε ούτε 3 «Σχόλιά» μας και ο Νότης Μηταράκης …ξεκαβαλίκεψε! Για την ακρίβεια τον ξεπεζέψανε. Τυχερός ωστόσο που δεν έγινε σταβλίτης στα κεντρικά της Έφιππης Αστυνομίας που ο ίδιος πρότεινε…

Είναι τουλάχιστον προφανές ότι περιστατικά όπως αυτά των Πατούλη και Μηταράκη είναι τα πρώτα δείγματα γραφής του αναμενόμενου κυβερνητικού ύφους και «ήθους». Της αλαζονείας, της αμετροέπειας, και της τεράστιας τελικά απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ από την εργαζόμενη πλειοψηφία και τις ανάγκες της, της απόστασης από την ίδια την πραγματικότητα τελικά. Και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αναρωτηθούμε για το πολιτικό τοπίο των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, για τα επόμενα χρόνια ας φροντίσουμε απλώς να προμηθευτούμε αρκετό…παντεσπάνι, για να θυμηθούμε την ιστορική φράση της Μαρίας Αντουανέτας , Βασίλισσας της Γαλλίας την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία όταν πληροφορήθηκε ότι ο λαός εξεγέρθηκε γιατί δεν έχει ψωμί να φάει, αναρωτήθηκε «γιατί δεν τρώει παντεσπάνι»…