Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Σχόλιο... εκτός σχεδίου Νο 17

ΜΙΚΡΑ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ 

Αν ακούγατε ότι οι πυροσβέστες που για δώδεκα μέρες έδιναν μάχη με τις φλόγες στις πυρκαγιές της Ρόδου, αναγκάστηκαν κατά την επιστροφή τους από το νησί, να κοιμηθούν στο πάτωμα του πλοίου ή στα καταστρώματα ή έστω όπου μπόρεσαν , ίσως να λέγατε ότι πρόκειται για ειδησεογραφική  τρολιά. Πιθανά να αναρρωτιόσασταν για το μέγεθος ενός κακόγουστου αστείου σαν αυτά που τα ενημερωτικά δίκτυα συνηθίζουν να μεταδίδουν. Κι όμως είναι αλήθεια. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι στάθηκε αδύνατο να βρεθούν καμπίνες. Η τουριστική περίοδος γαρ. Όμως οι δεκάρικοι για τους "ήρωες που δίνουν άνισες μάχες με τις φλόγες" περίσσευαν. Μόνο στα μπαλκόνια δεν μας κάλεσαν να βγούμε να τους χειροκροτήσουμε.  Αλλά το κόλπο αυτό μάλλον έχει παλιώσει και δεν πουλάει. Κι ό,τι δεν πουλάει αποσύρεται. Με κόλπα , λόγια του αέρα κι επικοινωνιακές κορώνες. Να δούμε ως πότε όμως… Κανείς δεν κοροϊδεύει τους πάντες για πάντα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Είμαστε η παράταξη των μεγάλων έργων".  Εν είδει προλόγου ο κύριος Κανλής μας προϊδέασε για το προγραμματικό σχέδιο της παράταξης του. Αφού μας είπε πόσος χρόνος χάθηκε και πόσα χρήματα από την τωρινή δημοτική αρχή, υπενθύμισε ότι τα μεγάλα έργα δεν έχουν προχωρήσει. Τα μεγάλα έργα ενδείκνυνται και για φαρδιές προγραμματικές διακηρύξεις, ενώ τα μικρά… Επειδή όμως ήρθε η κουβέντα σε μεγάλα έργα  ας μας επιτραπεί και μια άλλη γνώμη: Μια και η Νέα Ιωνία φιλοξενεί τρεις σταθμούς του ΗΣΑΠ(Περισσός, Πευκάκια, Νέα Ιωνία ) χρησιμότερο θα ήταν να αναβαθμιστεί η τοπική συγκοινωνία σε διασύνδεση με την κυκλοφορία των συρμών του ΗΣΑΠ. Επίσης θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η σμίκρυνση του χώρου που κυκλοφορούν τα τροχοφόρα . Ακόμη ακόμη και η απελευθέρωση των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων  από τα τραπεζοκαθίσματα. Ιδέες υπάρχουν.  Πάντως αυτό με το γκαράζ του Ο.Τ 150 έχει μεγάλη αξία προεκλογικής χρήσης. Πάλι ήρθε στο προσκήνιο η καθυστέρηση στην κατασκευή του. Πιθανά δεν γίνεται αντιληπτό ότι η πόλη χρειάζεται ελεύθερους χώρους πρασίνου κι όχι άλλους χώρους στάθμευσης. Χώροι στάθμευσης ισούνται με πιο πολλά αυτοκίνητα. Σίγουρα είναι άσχετα  με την ποιότητα  ζωής. Ο πολιτισμός του αυτοκινήτου κάνει τη ζωή μας χειρότερη. Πάρτε το είδηση πια. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επί του πιεστηρίου, όπως θα έλεγαν και οι παλιοί εφημεριδάδες. Φρέσκια δήλωση του πρωθυπουργού. Δωρεάν διακοπές μιας εβδομάδας  στη Ρόδο   σε όσους επισκέπτες εγκατέλειψαν το νησί την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο, υποσχέθηκε σε συνέντευξή του σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Πληρωμένες από τα δημόσια ταμεία φυσικά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι επιστρέφει η κανονικότητα στη Ρόδο. Διακοπές δωρεάν στα καμένα για να μην χάσουν και οι καημένοι μεγαλοξενοδόχοι τα χρήματα τους. Μετά το "εκκενώστε 112", μας ήρθε στο νου εκείνο το "φορτώστε" του μακαρίτη του Μπονάτσου.