Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Σχόλια... εκτός σχεδίου Νο 13

 Το γιαπί, το πηλοφόρι το μυστρί…και οι δημοτικές εκλογές


Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και μαζί της και τα παρατράγουδα. Αφού είδαμε τη Δήμαρχο της Ν. Ιωνίας σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, σε ρόλο… ελαιοχρωματιστή, άλλος υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο, κυκλοφόρησε βίντεο στα social media κραδαίνοντας …το φτυάρι. Ο εν λόγω υποψήφιος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση τα χέρια του και να καθαρίσει μόνος του τα μπάζα σε γειτονιά, αφού όπως ισχυρίζεται ο Δήμος αδιαφορεί. Δηλώνει μάλιστα παρών ώστε οι δημότες να απευθύνονται απευθείας στον ίδιο για τυχόν ζητήματά τους.

Πέραν της φαιδρότητας και του φτηνού λαϊκισμού που εκπέμπει η συγκεκριμένη ενέργεια, το πιο ανησυχητικό είναι ότι απευθύνεται σε πολιτικά αντανακλαστικά της εποχής του Μαυρογυαλούρου. Τι άλλο να πει κανείς για την ουσία ενός πολιτικού(;)  μηνύματος που απευθύνεται σε μια αστική περιοχή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, όπου προφανώς τα ζητήματα δεν κρίνονται από το αν ο Δήμαρχος θα πιάσει το φτυάρι, αλλά από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται οδηγώντας τις υπηρεσίες σε ακραία υποστελέχωση, ή στην  προσωρινή στελέχωση με κάθε είδους συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας και πολιτική ομηρία των εργαζομένων. 

Υποθέτουμε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ξέρει επίσης να οδηγεί απορριμματοφόρο, μηχάνημα έργου, να κλαδεύει,  να διαχειρίζεται περιστατικά στην κοινωνική υπηρεσία κτλ…Σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύαμε όσους επίδοξους διαχειριστές του δημαρχιακού θώκου, σκοπεύουν επίσης να πιάσουν το φτυάρι, να γραφτούν παράλληλα και στο τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει κανείς να είναι και συνδικαλιστικά καλυμμένος.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καταργήθηκε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Το εμβληματικό σχέδιο Μητσοτάκη – Κεραμέως – Θεωδορικάκου, για την πειθάρχηση και καταστολή μέσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων εν μία νυκτί. Το κυβερνητικό φιάσκο πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων, όπως στα ψιλά είχε περάσει και η μεγάλη μάχη και οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος την περίοδο της απόπειρας εφαρμογής του. Στο θέμα της καταστολής βέβαια, η φαντασία της κυβέρνησης και του νέου υπουργού είναι πραγματικά δημιουργική. Με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εξαγγέλθηκε η δημιουργία …έφιππης αστυνομίας. Θα προτείναμε στην κυβέρνηση και το νέο υπουργό, όπως «αποφοίτησε» στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αντίστοιχα να «ξεκαβαλικέψει» στο θέμα της έφιππης.