Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου

Περιοδεία της Εκτός Σχεδίου Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης στη Νέα Ιωνία και της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/10 στις υπηρεσίες του δήμου Νέας Ιωνίας.
Η περιοδεία ξεκίνησε από το γκαράζ, τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και τις τεχνικές υπηρεσίες και συνεχίστηκε στο δημαρχείο και τις οικονομικές υπηρεσίες. Στο γκαράζ μίλησαν στους εργαζόμενους ο Παναγιώτης Κουτσός επικεφαλής της Εκτός Σχεδίου στις δημοτικές εκλογές και ο Νίκος Αδαμόπουλος υποψήφιος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στον Κεντρικό τομέα στις περιφερειακές.

Ο Παναγιώτης Κουτσός στην ομιλία του ανέδειξε τη σύνδεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο (εντατικοποίηση λόγω υποστελέχωσης, ελαστικές σχέσεις εργασίας και διαρκής αβεβαιότητα) με τα συνολικότερα προβλήματα. Πρόβαλε την ανάγκη σύγκρουσης και ανατροπής της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και την καταδίκη των συνδυασμών που την εκφράζουν στο δήμο. Τόνισε το αδιέξοδο των οποίων διαχειριστικών προτάσεων εντός των πλαισίων αλλά και των λογικών ανάθεσης.
 
Η Εκτός Σχεδίου σε όλα τα χρόνια της ύπαρξης με συνέπεια πρόβαλε και υπερασπίστηκε τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και αυτό είναι το μόνο που εμείς "τάζουμε" ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, δεν υπάρχουν σωτήρες και δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση από αυτούς, είπε χαρακτηριστικά. "Ο δρόμος για να πετύχουμε τη ζωή που μας αξίζει είναι να την βγάλουμε έξω από τα σχέδια τους με συλλογική οργάνωση και αγώνα" ανέφερε και κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν πολιτικά και εκλογικά την Εκτός Σχεδίου.

Ο Νίκος Αδαμόπουλος ξεκινώντας από τα τραγικά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος στη Θεσσαλία και την επίθεση της κυβέρνησης που εξελίσσεται όπως στις εργασιακές σχέσεις (ν.Γεωργιάδη) περιέγραψε το μοναδικό δρόμο για να πάει η ζωή μας αλλιώς που είναι η προβολή και διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών - κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι όλη το μοναδικό που αξίζει στους εργαζόμενους είναι τα ψίχουλα των διαφόρων pass - η συλλογική οργάνωση και ο αγώνας φέρνοντας και παραδείγματα από μάχες και κατακτήσεις των εργαζομένων στο δήμο. Τόνισε την ανάγκη στις περιφερειακές εκλογές να καταδικαστεί η κυβέρνηση και η συναινετική αντιπολίτευση και η πιο συνεπής καταδίκη είναι η ψήφιση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αντιδιαχειριστικής αριστεράς.

Τέλος και οι δυο ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και ελπίδας με την ψήφο τους ενισχύοντας την Εκτός Σχεδίου και την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ώστε να ξεπεράσουν το 3% και να εκπροσωπηθούν ξανά στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία