Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Δεν υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ χωρίς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ | Όλοι/ες Παρασκευή 13/10, 6μμ στο πάρκο Ελευθερίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία


Καταδικάζουμε την επί 75 και πλέον χρόνια κατοχή της Παλαιστίνης, με τη μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χιλιομ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση λίγο μικρότερη από την έκταση της Νάξου), οι στρατιωτικές επιθέσεις, οι βομβαρδισμοί, οι εποικισμοί, τα βασανιστήρια, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών,   που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας αποδεικνύουν τον βάρβαρο και επεκτατικό χαρακτήρα του Ισραηλινού κράτους που στόχο έχει την εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης

Αυτή η ανελέητη βία και τρομοκρατία ουδόλως απασχολεί την «δημοκρατική» δύση.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά, γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 Είναι προκλητική η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της συστημικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ  που  στηρίζουν και σπεύδουν να δικαιολογήσουν το κράτος-δολοφόνο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Μπροστά στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή, δε διστάζουν να βάλουν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες σε μια πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.  

Προκαλεί  η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα  έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας.  Επιχειρούν να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης!

  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Όχι στο Νατοϊκό αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.


Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.com