Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Διακαιοσύνη! Να σταματήσουν οι σφαγές στη Γάζα!

Καλούμε  την Τετάρτη 18/10/2023 στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ - προσυγκέντρωση 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αναδεικνύουν τον καταστροφικό χαρακτήρα της ισραηλινής κατοχής, της πολιτικής των εποικισμών και της συστηματικής εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού, που  ζει εδώ και δεκαετίες σε μια απέραντη φυλακή.

Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Οι συγκλονιστικές εικόνες της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.


Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάστηκαν με το κράτος του Ισραήλ, τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του, ενώ στήριξη παρείχε και η ελληνική ακροδεξιά.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, στηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του.
Όσο και αν προσπαθούν τα ΜΜΕ και τα αστικά επιτελεία να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα, η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν μπορεί να αποκρύψει την αιτία της απολύτως δικαιολογημένης απελπισίας και οργής του παλαιστινιακού λαού, που έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή και απαρτχάιντ στη γη του. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του. 
Απαιτούμε τη διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης, καμία συμμαχία -απομόνωση του κράτους του Ισραήλ. Να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την περιοχή. 

  • -Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.
  • -Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. 
  • -Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλες τις συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε  την Τετάρτη 18/10/2023 στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ - προσυγκέντρωση 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη.