Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Δε χωρούν στη γειτονιά μας οι φασίστες

 Μπορεί η προεκλογική περίοδος να μην έχει επίσημα ανοίξει, μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί η διαβόητη ημερομηνία των εκλογών, όμως αυτό δεν εμποδίζει τους διάφορους υποψήφιους και κάθε λογής πολιτικάντηδες να έχουν πάρει σβάρνα τις γειτονιές διαφημίζοντας την πραμάτεια τους  εν είδει σωτήρων. Η πραμάτεια περιλαμβάνει διακηρύξεις του τύπου «στη φυλακή οι εγκληματίες πολιτικοί». Αντίστοιχα συνθήματα είχε χρησιμοποιήσει και η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Πατώντας στο έδαφος της κρίσης και υποστηριζόμενη από μεγάλη μερίδα του «σοβαρού αστικού τύπου» κατάφερε να κερδίσει σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος και να εδραιώσει την παρουσία της. Την ίδια στιγμή από το μαχαίρι της πέρασαν τα κορμιά, προσφύγων, μεταναστών, συνδικαλιστών  και αριστερών αγωνιστών με κατάληξη τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. 

Και μπορεί το αντιφασιστικό κίνημα να έχωσε στη φυλακή τους ναζί της ΧΑ και να μην έχουμε τάγματα εφόδου της,  όμως την Κυριακή  θα κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή μας μια «τηλε-περσόνα» που ανήκει σε ένα κόμμα που ο αρχηγός του, τηλε-πωλητής και ο ίδιος,  εμπορεύεται  «θαυματουργές» αλοιφές για κάθε νόσο  διαφημίζει  τις  «επιστολές του Ιησού»  διέπρεψε ως αρνητής της  πανδημίας  και αρχιερέας του αντι-εμβολιασμού, εκτόξευε κατασκευασμένες και χυδαίες αθλιότητες για δήθεν αποζημιώσεις που θα εισέπραττε η  Μάγδα Φύσσα για τη δολοφονία του Παύλου… και κυρίως λειτουργεί ως στήριγμα του ελληνικού καπιταλισμού και διακηρύσσει τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία.

Η τακτική διαφορετική, ο σκοπός ο ίδιος με τους ναζί  αντιπολιτική ρητορεία, αντι-μεταναστευτικό μένος και το δόγμα «νόμος και τάξη» σε πρώτο πλάνο. Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, όσο κι αν προσπαθούν να μας  πείσουν για το δήθεν αντι-συστημικό  προφίλ τους. Ακόμα και ο  τρόπος που παρεμβαίνουν με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με την κυβέρνηση τα ΜΜΕ και το σύστημα.

Υπεύθυνο είναι το φαύλο κράτος, η διαφθορά, και η ατομική ευθύνη και φωνάζουν για αυτά, για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους. Την πολιτική του κεφαλαίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ΕΕ, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα ΜΜΕ που γεννούν και τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Αναμενόμενο, αφού διαχρονικά στήριζαν και στηρίζουν τα  πάσης φύσεως νομοθετήματα που διευκόλυναν το κεφάλαιο (ιδιωτικοποιήσεις, φοροαπαλλαγές, χάρισμα χρεών). Πρόβαλλαν ως εχθρό της ανάπτυξης τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού . Με φτηνιάρικα  πολιτικάντικα επιχειρήματα περί πάταξης της διαφθοράς του κράτους  και προώθησης των «άξιων» και «άριστων» έκαναν και κάνουν προσπάθεια να εξαπατήσουν και να εισπράξουν την αγανάκτηση  του λαού.  

Αυτά όμως αποτελούν και το αφήγημα της κυβέρνησης. «Φταίει το φαύλο κράτος, η διαφθορά του και οι κάθε λογής παθογένειες του, απουσιάζει η αξιολόγηση και η ανάδειξη των αρίστων. Το νόμισμα από τις δύο του όψεις… Έχουν πια, ξεγυμνωθεί ΟΛΟΙ: Κυβέρνηση, ΜΜΕ, ακροδεξιά λένε το ίδιο πράγμα, υπηρετούν τον ίδιο στόχο και έχουν τους ίδιους αφεντάδες. 

Ως Εκτός Σχεδίου  δηλώνουμε ότι ο υποψήφιος της Ελληνικής Λύσης είναι ανεπιθύμητος στην Νέα Ιωνία, της προσφυγιάς, του μπλόκου της Καλογρέζας, των μεγάλων εργατικών αγώνων. 


«Το παλιό που έρχονταν σε νέα μασκαρεμένο, κουβαλώντας μαζί του αιχμάλωτο το Νέο μασκαρεμένο σε παλιό»

 Μπέρτολντ Μπρεχτ


ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ