Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 12 ΧΑΥΤΕΙΑ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 

Η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την εκατόμβη των νεκρών δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία εκ προμελέτης. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή με όρους κόστους/κερδών. 

Είναι η πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις που μέσω της ιδιωτικοποίησης, της απαξίωσης, της υποβάθμισης,  της υποστελέχωσης, της κατάτμησης και εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των ίδιων των εργαζομένων.

Αυτή η μαζική δολοφονία άφησε πολύ βαθύ αποτύπωμα  και στο σύνολο της κοινωνίας, που συνειδητοποίησε με τον πιο ξεκάθαρο και οδυνηρό τρόπο ότι από τύχη ζούμε…

Οι προειδοποιήσεις των Σωματείων των Εργαζομένων στους Σιδηρόδρομους της χώρες για την ανυπαρξία των μέτρων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο άφησαν κυριολεκτικά αδιάφορες τις κυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους που τολμούν να δηλώνουν πως το έγκλημα στα Τέμπη είναι μια καλή ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές!

Το ίδιο γίνεται άλλωστε με την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό. Μάλιστα, τις ώρες του υποτιθέμενου εθνικού πένθους τους, ψήφιζαν στη Βουλή και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ! 

Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση ασύδοτων ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας. 

Με την επιχείρηση καταστολής που έχε

ι εξαπολύσει σε όλες τις μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις, θέλει να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να ανακόψει τις μεγάλες αγωνιστικές διαθέσεις που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία και είναι οι όροι όχι μόνο για τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, αλλά και για την ανατροπή τώρα της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής τους.   


ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Να ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ Μας ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ

Συμμετέχουμε στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που καλούνται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο από σωματεία, συλλογικότητες φορείς.


Μια ολόκληρη γενιά βγαίνει στους δρόμους και αναζητά μια διαφορετική ζωή. Εκατομμύρια εργαζόμενοι βλέπουν τη ληστεία του κόπου τους. Αυτή η πολιτική δε διορθώνεται στα σημεία. Δεν αλλάζει από μια άλλη πολιτική διαχείριση που υλοποιεί ακριβώς τους ίδιους στόχους του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Που διαπραγματεύεται τη φτώχεια μας, αρνούμενη αξιοπρεπείς μισθούς για να ζούμε από μια δουλειά.

Η 8 Μάρτη, μέρα  αγώνων της γυναικείας χειραφέτησης, μπορεί να είναι και μέρα αφετηρίας αγώνων για την ανατροπή τους!


 Ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπόρευμα.

 Απαιτούμε:

Na επανέλθει στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση, όλο, ενιαίο το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς αποζημίωση και με εργατικό και λαικό έλεγχο. Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού και ασφαλή μετακίνηση του κοινού.

Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. 

Ασφαλείς, χωρίς αντίτιμο  συγκοινωνίες για όλες και όλους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 12 ΧΑΥΤΕΙΑ


ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΚΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!