Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση/συζήτηση της Εκτός Σχεδίου για κοινωνικά αγαθά/ιδιωτικοποιήσεις | Παρασκευή 17/3, 7:30μμ, ΚΕΠ

Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν!

Πως θα οργανώσουμε τον αγώνα για δημόσια κοινωνικά αγαθά;

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέδειξε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και μαζί με αυτό συνολικά το θέμα των κοινωνικών αγαθών και της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης τους που έχει προωθηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Τα τελευταία χρόνια το θέμα αυτό έρχεται συνεχώς στην επικαιρότητα καθώς από τη μια τα γεγονότα αναδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι τα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό συγκοινωνίες, υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.α.) να είναι δημόσια και από την άλλη οι κυρίαρχες δυνάμεις με μανία προωθούν την εμπορευματοποίηση τους. 

Τα δυο χρόνια της πανδημίας ενώ αναδείχθηκε η τεράστια σημασία του ΕΣΥ για τη λαϊκή υγεία η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να το απαξιώσει και να το διαλύσει σε όφελος των κλινικαρχών. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν από τη μια το λαό να πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα  και από την άλλη τις εταιρείες να εκτινάσσουν τα κέρδη τους. Παράλληλα προωθείται η εκχώρηση σε ιδιώτες μιας σειράς κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων όπως αυτή των απορριμμάτων.

Με νωπό ακόμη το έγκλημα των Τεμπών η κυβέρνηση προχωρά σε νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της Ογκολογικής μονάδας του Παίδων.

Απέναντι στην συντονισμένη προσπάθεια του συστήματος να παρουσιάσει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών ως μονόδρομο και αναγκαιότητα, υπάρχει ανάγκη να αποκαλύψουμε τις επιπτώσεις για τη ζωή μας και να συζητήσουμε τους δρόμους μέσα από τους οποίος μπορούμε να οργανώσουμε τη λαϊκή πάλη και τη διεκδίκηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Ως Εκτός Σχεδίου θέλοντας να συμβάλουμε σε αυτή την ανάγκη, οργανώνουμε εκδήλωση την Παρασκευή 17/3, 7:30μμ, στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας με θέμα :

Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα!  Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

Πως θα οργανώσουμε τον αγώνα για δημόσια κοινωνικά αγαθά;

Ομιλητές : 

Αιμίλιος Βαζούρας μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων δήμου Νέας Ιωνίας

Κώστας Λυμπέρης Γεν. Γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού ΕΥΔΑΠ και μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ.