Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Να γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής | Όλοι/ες το Σάββατο 11/3 στην πλατεία Σημηριώτη στις 12

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα ήταν έγκλημα εκ προμελέτης, της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και όλων των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, κόμματα της ακροδεξιάς) που συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μνημονιακές πολιτικές και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που από τη δεκαετία του ΄90 προώθησε την «απελευθέρωση της αγοράς» των σιδηροδρόμων, επιβάλλοντας τον κατακερματισμό των κρατικών εταιρειών και την εισβολή των μονοπωλίων (ιδιωτικών και κρατικών) και προωθεί την ιδιωτικοποίηση και τη  λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια όλων των υπηρεσιών κοινωνικών αγαθών

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή με όρους κόστους/κερδών. 

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ιδιωτικοποίησης, της απαξίωσης, της υποβάθμισης,  της υποστελέχωσης, της κατάτμησης και εμπορευματοποίησης, των σιδηροδρόμων, της ΔΕΗ και άλλων κοινωφελών υπηρεσιών, της διάλυσης του ΕΣΥ, των πολιτικών που μετατρέπουν τα κοινωνικά αγαθά σε εμπόρευμα.

Τα υποκριτικά δάκρυα και η «θλίψη» της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν, μοιάζουν με κακόγουστη φάρσα, είναι ύβρις απέναντι στους δεκάδες νεκρούς των Τεμπών.  

Ενώ οι οικογένειες θάβουν τους νεκρούς τους, και όλοι είμαστε συντετριμμένοι και οργισμένοι από την οδυνηρή συνειδητοποίηση του πόσο λίγο μετράνε οι ζωές μας,  η κυβέρνηση :

Καταθέτει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Παίδων.
Καταθέτει νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για τη ιδιωτικοποίηση του νερού.
Εξαπολύει επιχειρήσεις καταστολής για να διαλύσει όλες τις μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις για να  τρομοκρατήσει και να ανακόψει τις μεγάλες αγωνιστικές διαθέσεις που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία 

Η μαζική πανεργατική απεργία όμως της 8ης Μάρτη και οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών που πλημμύρισαν τους δρόμους στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, έδειξαν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Τώρα που μπήκαμε στο τρένο του αγώνα δεν σταματάμε μέχρι να τους ανατρέψουμε! Μέχρι να επιβάλλουμε αυτά που δικαιούμαστε και αξίζουμε!

Οργανωνόμαστε συλλογικά στους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τις σχολές τις γειτονιές μας. Αγώνας διαρκείας με απεργίες-διαδηλώσεις-καταλήψεις, με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και ανεξάρτητα όργανα αγώνα του αγωνιζόμενου λαού.

Νέα πανεργατική απεργία ΤΩΡΑ !!!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ 

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Πλήρης απειθαρχία στις κατευθύνσεις  και την πολιτική της ΕΕ 

Ρήξη και Αποδέσμευση από την ΕΕ


Αγωνιζόμαστε :

Για να περάσει στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση, με ενιαιοποίηση και λειτουργία υπό εργατικό έλεγχο του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Για δημόσιες δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε όπως μας αξίζει, μόνιμες προσλήψεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατάργηση του ν. Χατζηδάκη.

Ενάντια στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αγαθών με την επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τους εξοπλισμούς και την αστυνομία.

Για να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. 

Για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς φαγητό ρεύμα και νερό

Για να ακυρωθούν οι ν. Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Για να πληρώσουν οι ένοχοι: οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!
Όλοι/ες την Κυριακή 12 Μαρτίου στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 12μμ

Εκδήλωση – Συζήτηση
Ρεύμα – Νερό – Συγκοινωνίες – Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια δεν είναι εμπορεύματα!!!
Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν !!! Αγώνας για δημόσια κοινωνικά αγαθά !!!
Παρασκευή 17 Μαρτίου 7μμ Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας