Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Να μην αφήσουμε να πεθάνει ένας απεργός πείνας στη φυλακή!

Μετά από 52 μέρες απεργίας πείνας και 6 μέρες απεργία δίψας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις που αφορούν στη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. 

Αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του. Επιπλέον, παρά το ότι ο κρατούμενος θα έπρεπε να έχει στα χέρια του τις αποφάσεις της Διοίκησης (της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών) για να γνωρίσει το σκεπτικό μεταγωγής του και να μπορεί να τις προσβάλει και παρά τις σχετικές συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, δεν του χορηγούνται τα έγγραφα που τον αφορούν. 

Αυτή η πρωτοφανής έλλειψη διαφάνειας παραβιάζει κάθε έννοια ακόμα και της αστικής νομιμότητας και του  υποτιθέμενου "κράτος δικαίου" και εξηγεί τη σφοδρότητα της αντίδρασης του κρατούμενου που αυτή τη στιγμή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για τις πράξεις του και εκτίει την ποινή του εδώ και 18 χρόνια. Ως εκ τούτου τυχόν επιμονή της κυβέρνησης στην αδιάλλακτη στάση της θα σημαίνει την έμμεση επιβολή της θανατικής ποινής η οποία στην Ελλάδα έχει καταργηθεί. 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απομένουν λίγες ώρες για να βρεθεί  και η Ελλάδα στον σχετικό κατάλογο κρατών όπου απεργοί πείνας πεθαίνουν στην φυλακή μαζί με την Βρετανία της Θάτσερ και την Τουρκία του Ερντογάν.
 
ΖΗΤΑΜΕ : 
  • Την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού όπως προβλέπεται από τον νόμο.
  • Καμία σκέψη για αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας η οποία είναι εξευτελιστική για τον απεργό και θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 
  • Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ
 
 
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία