Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Αγώνας για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως και Χρυσοχοϊδη || Τετάρτη 10/2, 1μμ Προπούλαια

Ως Εκτός Σχεδίου στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, το οποίο αποτελεί συνέχεια των μαζικών συγκεντρώσεων φοιτητών και μαθητών το προηγούμενο διάστημα. 
 
Συντασσόμαστε με τα βασικά τους αιτήματα ενάντια στην πολιτική της ΝΔ για τα ΑΕΙ και την εκπαίδευση συνολικότερα. Οι κινητοποιήσεις αναδεικνύουν την αντίθεση της πλειοψηφίας των φοιτητών στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Yπουργείο Παιδείας και ΠροΠο συνεργάζονται ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, με την διαγραφή φοιτητών κυρίως από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που εργάζονται για να σπουδάσουν, το κλείσιμο δεκάδων σχολών, την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, και φυσικά, τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας για την φύλαξη (αλήθεια από ποιους;) των σχολών.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει 30 εκατ. € για την πανεπιστημιακή αστυνομία, στερώντας κονδύλια από τη δημόσια χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από τον συνολικό προϋπολογισμό των 7 μεγαλύτερων ιδρυμάτων.

Στο κομμάτι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιλέγουν να εντείνουν του ταξικούς φραγμούς για τους μαθητές, και να πεταχτεί έξω από την εκπαίδευση μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, την ώρα που έχουν κάνει μπάχαλο την εκπαίδευση δια ζώσης και διαδικτυακή εναλλάξ, χωρίς φυσικά να δίνουν λύση σε κανένα πρόβλημα. Προωθούν την τηλεεκπαίδευση ως ισότιμη με την δια ζώσης, κατά δήλωση της υφυπουργού, και επιβάλλουν την αξιολόγηση. Και όλα αυτά όταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο πια, δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία με 15 παιδιά σε κάθε τάξη, με κατάλληλα κτήρια και προσλήψεις εκπαιδευτικών, κρατώντας για ένα χρόνο τώρα ουσιαστικά κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια.

Από την πλευρά μας, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ –ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία και συνολικά!
Όλοι/ες αύριο 1μμ Προπύλαια
 
 
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία