Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Για τη βεβήλωση του μνημείου του μπλόκου της Καλογρέζας

Τότε, την Τρίτη 14 Μάρτη του 1944 ήταν ολόκληρη η χωροφυλακή και τα τάγματα ασφαλείας που πλημμύρισαν κρυφά τα ξημερώματα την Καλογρέζα σαν τις ύαινες. 

Συνελήφθησαν γύρω στα 500 άτομα. 50 αγωνιστές παραδόθηκαν στους Γερμανούς και 150 οδηγήθηκαν στην Ειδική Ασφάλεια. 22 άνδρες, από μια λίστα 60 μαχητικών ανθρακωρύχων, εκτελέστηκαν επιτόπου. Ήταν όλοι κομμουνιστές, μέλη του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, στελέχη της Δεύτερης Ταξιαρχίας. 

Τώρα, την Παρασκευή 26 Μάρτη 2021, ήταν μερικά απολειφάδια, ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των κατακτητών και των ταγματασφαλιτών, ΠΑΝΤΑ κρυμμένοι, μακριά από τα βλέμματα του λαού, που βεβήλωσαν για μία ακόμη φορά το μνημείο που στήθηκε στην Καλογρέζα για να μας θυμίζει τη θυσία των αγωνιστών. Μια θυσία που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα σκουλήκια, το φως από το σκοτάδι και την αλήθεια από το ψέμα. 

Το μόνο που κατάφεραν οι βεβηλωτές είναι να φανερώσουν το πόσο πολύ φοβούνται τους λαϊκούς αγώνες και τα μηνύματα αντίστασης μαζί και ελπίδας που διαδίδουν διαχρονικά αυτοί οι αγώνες. 

Καλούμε όλη τη γειτονιά της Καλογρέζας, σωματεία, συλλογικότητες, συναγωνιστές/τριες της περιοχής και κάθε κάτοικο να είμαστε σε επαγρύπνηση! Για να ξεριζώσουμε το σκοτάδι του φασισμού από την περιοχή μας! 
 
 
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία