Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ --- ΚΥΡΙΑΚΗ 14/3 7:30ΜΜ OXI μια ζωή σε τέσσερις τοίχους και έναν υπολογιστή! Lockdown | Καταστολή | τηλεργασία, και τίποτα Για τη δημόσια ΥΓΕΙΑ

Βιώνουμε ένα ακόμα σκληρό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, σε συνέχεια του προηγούμενου. Είναι αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για ένα πλήρως αναποτελεσματικό μέσο το οποίο συνοδεύεται από την θεωρία της ατομικής ευθύνης και την επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων, όπως η υποχρεωτική αποστολή sms και η απαγόρευση κυκλοφορίας είτε από τις 19.00 είτε από τις 21:00. Άλλωστε συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την επιβολή Lockdown (8/11/2020) με στόχο να «μείνει όρθιο στο ΕΣΥ» αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι στο κόκκινο. 

Εγκλωβιζόμαστε όλοι στα σπίτια μας πνιγμένοι μέσα σε συνθήκες τηλεργασίας την οποία εκμεταλλεύονται οι εργοδότες ώστε να μας ζητάνε να εργαζόμαστε ότι ώρα τους βολεύει ακυρώνοντας στην ουσία το οκτάωρο, Όσοι έχουν την τύχη να εργάζονται εκτός σπιτιού υποχρεώνονται να κλείνονται μετά από τη δουλειά κατευθείαν στο σπίτι. Ταυτόχρονα εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας αυξάνεται η ψυχολογική επιβάρυνση λόγω του εγκλεισμού. 

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί παραμένουν δέσμιοι στο καθεστώς τηλεκπαίδευσης, που μόνο εκπαίδευση δεν αποτελεί, ενώ το παρατεταμένο lockdown έχει οδηγήσει τους αυτοαπασχολούμενους-μικρεμπόρους σε δραματική κατάσταση. 

Η πολιτική του lockdown έχει σαν απαραίτητο συμπληρωματικό στοιχείο από την αστυνομοκρατία και την καταστολή. 
 
Αποδεικνύεται όμως καθημερινά ότι μια πολιτική τυφλών οριζόντιων περιοριστικών μέτρων κυρίως ως προ την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα και όχι επικέντρωση εκεί που υπάρχει η συσσώρευση της επιδημίας όπως οι μεγάλοι χώροι εργασίας, στον τομέα της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, στο χώρο των υπηρεσιών καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. 

Δεν πάει άλλο! 

Υπάρχει ανάγκη μαζικών διεκδικητικών αγώνων για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, των ρυθμών εμβολιασμού, των μέτρων υγιεινής στους χώρος εργασίας, των δρομολογίων των ΜΜΜ, οικονομικής ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί από την πανδημία για nα καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί και οι άλλες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, τα sms και τα πρόστιμα. 

Σας καλούμε να συζητήσουμε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αναζητήσουμε δρόμους αντίστασης και ανατροπής την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 7.30μμ στη συζήτηση που οργανώνουμε με θέμα : «Όχι μια ζωή σε τέσσερις τοίχους και έναν υπολογιστή» 
 
Συζητάμε με τους: 
Αλέκο Πεστιμαλτζόγλου, μέλος Πρωτοβουλίας Εμπόρων και Αυτοαπασχολούμενων Καλογρέζας 
Γιώργο Χριστοφόρου, ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων NOKIA 
Παναγιώτη Κουτσό, Εκτός Σχεδίου, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών