Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής: Συγκέντρωση – πορεία στο Εφετείο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συμπληρώνει αυτές τις μέρες 4 χρόνια. Μια δίκη που ξεκίνησε με αντιφασιστική απεργία στις 20 Απρίλη του 2015. Η ίδια η δίωξη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την αντιφασιστική πανεργατική απεργία της 25ης Σεπτέμβρη 2013 - αποκορύφωμα του γενικευμένου αντιφασιστικού ξεσηκωμού που σήμανε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Φέτος, συνεχίζουμε τη μάχη για να μπουν βαθιά στη φυλακή οι ναζί, με αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 18 Απρίλη.

Η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης διεξάγεται πλέον πιο γρήγορα και έχει συγκεντρωθεί συντριπτικό υλικό σε βάρος της ΧΑΣε αυτή την κρίσιμη περίοδο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα που θα ρίχνουν στα μαλακά τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης! Ταυτόχρονα, αφού ανακοινώθηκε η αντιφασιστική διαδήλωση και στάση εργασίας, ακυρώθηκε η δικάσιμος που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Απρίλη!

Ζούμε σε μια γειτονιά που έχει πλούσια προσφυγική παράδοση που φιλοξενεί και σήμερα, πολλούς μετανάστες.Ως Εκτός Σχεδίου ,όλο το προηγούμενο διάστημα, αγωνιστήκαμε μαζί με κάθε συναγωνιστή, αντιφασιστική οργάνωση, σωματεία και συλλογικότητες για να μην πατήσει πόδι ο φασισμός και οι ρατσιστικές αντιλήψεις στην περιοχή μας, για να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό. Από τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων, ως τις διαδηλώσεις ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις σε συναγωνιστές, στη βεβήλωση του Μπλόκου της Καλογρέζας, το κλείσιμο των γραφείων της ΧΑ σε Ηράκλειο και Μαρούσι, στους εργατικούς χώρους που έχουν μπλοκαριστεί οι «καθαρές» αιμοδοσίες και τα συσσίτια του μίσους.

Η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, τώρα που η φασιστική απειλή κλιμακώνεται, καθώς ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ασκούν ρατσιστική πολιτική και στοχοποιούν τους πρόσφυγες, τώρα που Ε.Ε με το κλείσιμο των συνόρων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την FRONTEΧ πνίγουν χιλιάδες πρόσφυγες και ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει την ίδια πολιτική οδηγώντας τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μη δίνοντας χαρτιά στους μετανάστες.

Τέσσερα χρόνια από το ξεκίνημα της δίκης, δεν ξεχνάμε ότι η αυτή ξεκίνησε εξαιτίας της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος και αυτό το κίνημα θα σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ατιμωρησίας και κουκουλώματος και σε κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκμεταλλευτεί την προεκλογική περίοδο για να χύνει το ρατσιστικό και αντιφασιστικό δηλητήριο στις γειτονιές μας.

Η αριστερή ριζοσπαστική κίνηση Νέας Ιωνίας “Εκτός Σχεδίου” καλεί όλο τον κόσμο της πόλης μας, στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Εφετείο στις 18 Απρίλη. Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα, μαζί με το οργανωμένο εργατικό κίνημα, ότι όλη η κοινωνία θέλει την καταδίκη των νοσταλγών του Χίτλερ. και δεν θα ανεχτεί να πέσουν στα μαλακά, ούτε να περάσουν οι τροποποιήσεις που θα ελαφρύνουν τις ποινές τους!

Πέμπτη, 18 Απρίλη, 8:30πμ
συγκέντρωση στον σταθμό μετρό Αμπελοκήπων
και πορεία στο Εφετείο