Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Δελτίο Τύπου και βίντεο από την εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για τις δημ. εκλογές, την Κυριακή 14/4/2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/4 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου η εκδήλωση της κίνησης Εκτός Σχεδίου ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της 26ης Μάη 2019.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις, η δράση και τα βασικά σημεία από τη διακήρυξη της κίνησης μπροστά στις δημ. εκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής της κίνησης σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα είναι η Αγγελική Βάσιλα.

Τη συζήτηση άνοιξε η Ουρανία Βιζυηνού, η οποία παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης, ως μια μη παραδοσιακή δημοτική κίνηση που δρα στην περιοχή εδώ και 13 χρόνια, καθώς και τους προβληματισμούς και συζητήσεις στην αναζήτηση απαντήσεων στα προβλήματα της εργασίας και της ζωής μας συνολικά, καθώς και στα διλήμματα που θέτει η εποχή μας, από μια ανατρεπτική αντικαπιταλιστική ματιά.



Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Κουτσός, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά την συνολικότερη κατάσταση που ζούμε στη «μεταμνημονιακή» περίοδο, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει εφαρμόζοντας όλες τις πολιτικές του κεφαλαίου/ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε, στον ν Κλεισθένη και τις ιδιαίτερες αλλαγές που φέρνει στο τοπικό κράτος. Τέλος, άσκησε κριτική στις παρατάξεις που διαχειρίστηκαν τον δήμο τα προηγούμενα χρόνια, στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων τόσο της εκκλησίας αλλά και ιδιωτών-επιχειρηματιών, και στις δήθεν ανεξάρτητες αλλά πλήρως ενταγμένες στη λογική διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αγγελική Βάσιλα, η οποία τόνισε ότι η κατάσταση που βιώνουμε στη Νέα Ιωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ανεξάρτητα από τη συνολική κοινωνική επίθεση που βιώνει η εργαζόμενη πλειοψηφία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη ανάπτυξης του αντιφασιστικού αγώνα στη γειτονιά, ενώ τόνισε ότι απέναντι στο δρόμο της κοινωνικής καταστροφής που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, σήμερα και των παραλλαγών διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης, η Εκτός Σχεδίου προβάλει τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο για μια άλλη ζωή, αυτόν της συνολικής πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, τον Κλεισθένη, την Ε.Ε., της συλλογικής οργάνωσης των κατοίκων και της ανάπτυξης του μαζικού ταξικού κινήματος στη γειτονιά, της αλληλεγγύης των από κάτω.



Η συμμετοχή πολλών μελών και φίλων της κίνησης, καθώς και η πλούσια συζήτηση και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν δείχνουν την συσπείρωση μπροστά στις μεγάλες μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων δεν στάθηκαν μόνο στην εκλογική μάχη, αλλά και στην πολιτική πρόταση που χρειάζεται σήμερα για να μπορέσει η εργαζόμενη πλειοψηφία να σταθεί στα πόδια της, να ανατρέψει την επίθεση που δέχεται, να συμβάλλει στους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση.



ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία