Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 ΜΑΗ 10:30 ΜΟΥΣΕΙΟ

Από το Σικάγο του 1886, 133 χρόνια μετά, στη ματωμένη Θεσσαλονίκη του 36, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ και δολοφόνησε εν ψυχρώ διαδηλωτές απεργούς, στην Καισαριανή του 44 με την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές, η πρωτομαγιά μας σημαδεύει μέσα στο χρόνο.

Η εργατική πρωτομαγιά φέτος διεξάγεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει την έξοδο από τα μνημόνια , αλλά ο κόσμος της δουλειάς συνεχίζει να παλεύει με την ανεργία, τη φτώχεια, την ελαστική εργασία, τα ξεχειλωμένα ωράρια και την απλήρωτη δουλειά. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα: φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακά-επενδυτικά κίνητρα, ενώ ξεπουλάει όλο τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Η Μεσόγειος αρματώνεται από το ΝΑΤΟ, προκειμένου να προωθηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων της στην ΕΕ για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων στην περιοχή.

Τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και το κεφάλαιο θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και το μόνο που έχουμε να διαλέξουμε είναι τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ στήνουν ένα νέο διπολισμό με ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Όλοι τους, μαζί με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες του κεφαλαίου, των μνημονίων, της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ πιο σάπιος από ποτέ, όπως αποκαλύφθηκε και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ , δείχνει ξεκάθαρα που οδηγούν οι κοινωνικές συμμαχίες, οι πανεθνικές μέρες δράσης με εργοδοτικούς και φιλοκυβερνητικούς «επιστημονικούς φορείς» με διεκδικήσεις για την «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα». Είναι η πρώτη φορά από το 1985, με το διορισμό του Ραυτόπουλου, που η ΓΣΕΕ έχει διορισμένη διοίκηση, πλήρως υποταγμένη και …ταγμένη στη διευκόλυνση των αντιδραστικών πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Καμία συνενοχή, καμιά υποταγή, καμία αναγνώριση σε αυτές τις διοικήσεις!

Απάντηση στην κρίση και στον εκφυλισμό μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες. Για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη του κράτους και των αφεντικών στα συνδικάτα.

Όλα κατακτιούνται με την πάλη μας, την ρήξη, και την αναζήτηση για έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο ενάντια στην συναίνεση, την αναμονή και την απογοήτευση.

Για αυτό η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο.

Στους δρόμους του αγώνα για ειρήνη των λαών και πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Για ένα ανεξάρτητο ταξικό εργατικό κίνημα που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά με αγώνα διαρκείας, ανυπακοής σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο την ΕΕ και τις πολιτικές τους!

Ένα κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης και την απαλλαγή της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή / Αγώνας – ρήξη – ανατροπή
Στηρίζουμε συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση 10.30 στο Μουσείο


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
– Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία