Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τελικά τα 1,2 εκ € των Κατοίκων είναι πάνω ή κάτω από την όποια Παράταξη

Την Δευτέρα 03/12/2018, στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαδραματίστηκε άλλο ένα επεισόδιο της γνωστής για όσους παρακολουθούν το δημοτικό συμβούλιο σειράς, αυτής που ζητάς από τη Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σου υποδείξουν που είναι πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για ένα τεχνικό έργο και συγκεκριμένα για την αντικατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού με φωτιστικά και λαμπτήρες τεχνολογίας LED, κόστους 1,2 εκατ. €, αλλά δεν παίρνεις απάντηση.

Ήδη, ως Εκτός Σχεδίου έχουμε γράψει πάρα πολλά, τόσο σε σχέση με την ανάγκη αναβάθμισης του Δημοτικού Φωτισμού, στο οποίο προφανώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν, όσο και γενικότερα για τα κριτήρια που έχουμε για κάθε τεχνικό έργο. Μεταξύ αυτών, για εμάς έχει σημασία από πού προέρχεται η χρηματοδότηση του έργου, αν η υλοποίησή του θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και αν είναι τεχνικά άρτιο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις απόψεις, παρεμβάσεις και ερωτήσεις μας για το θέμα εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Είναι, λοιπόν, σαφής η άποψή μας ως Εκτός Σχεδίου όσον αφορά την πολιτική σκοπιμότητα χρηματοδότησης τέτοιων έργων και τη διαφωνία μας με την δημοτική αρχή και δεν θα την επαναλάβουμε εδώ.

Ωστόσο, θα θεωρούσε κανείς ότι, στοιχειωδώς, θα υπήρχε μια τεχνικά άρτια μελέτη σε ένα έργο, που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει και δεν φαίνεται να ενοχλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν ψηφίσει το συγκεκριμένο έργο. Ούτε του Δημοτικούς Συμβούλους της «Ενότητας», που σταθερά υπερψηφίζουν τη συγκεκριμένη προμήθεια με μια μελέτη που δεν τους ενδιαφέρει καν να δουν, ούτε όμως, και για τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Δημιουργίας-Αλληλεγγύης» που φροντίζει να καλύπτει τις όποιες απώλειες της Δημοτικής Αρχής, υπερψηφίζοντας σταθερά θέματα στα οποία εμπλέκονται προμήθειες-δανεισμός-επιχειρηματική δραστηριότητα-ΕΕ κλπ.

Βέβαια, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι πολιτικά αφελείς ούτε απλώς πιστεύουν όποιον στα λόγια τους λέει ότι όλα είναι καλά.

Οι κωλυσιεργίες τους, οι γενικόλογες ή και ψευδείς πολλές φορές απαντήσεις τους, συνολικά η στάση τους και οι επιλογές τους γίνονται για να εξυπηρετήσουν κυρίως ένα συγκεκριμένο μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας και επιλογής έργων στο οποίο κινούνται γενικά οι δήμοι και φυσικά και ο δικός μας και δευτερευόντως τα μικροπολιτικά παραταξιακά τους συμφέροντα (κρατώντας τις απαραίτητες «ισορροπίες» εντός της παράταξης) ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου, των ίδιων που σε λίγους μήνες θα ζητήσουν την ψήφο τους τάχα για το καλό τους.

Στο κάτω – κάτω της γραφής αυτή δεν είναι και η πολιτική τους αντίληψη και οι πολιτικές κατευθύνσεις που συνειδητά εφαρμόζουν στα πλαίσια του Καλλικράτη, του Κλεισθένη Ι και της ΕΕ;


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία