Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ερώτηση της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ στο Δημ. Συμβουλίου στις 03/12 σε σχέση με την προμήθεια φωτιστικών και λαμπτήρων LED

Δημοσιεύουμε το κείμενο της ερώτησης που είχε σταλεί από το πρωί της Δευτέρας 03/12 προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να είναι ενήμερος και να μπορέσει (αλλά τελικά δεν μπόρεσε!!!) να μας δώσει τις συγκεκριμένες απαντήσεις που ζητούσαμε.

Κύριε Αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών,

Επειδή στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα θέσουμε το παρακάτω ερώτημα που αφορά τον διαγωνισμό για την προμήθεια φωτιστικών και λαμπτήρων LED, σας το στέλνουμε γραπτά από πριν, με την ελπίδα ότι θα λάβουμε τις απαραίτητες απαντήσεις κατά την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέρα από τις πολιτικές τοποθετήσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με την πληρότητα και ορθότητα της Μελέτης και της Διακήρυξης του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Ένα από αυτά τα ερωτήματα αφορούσαν το αντικείμενο του Έργου και συγκεκριμένα αν σε αυτό περιλαμβάνονται και τα κρεμαστά φωτιστικά που είναι εγκατεστημένα στον Δήμο. Το ερώτημα από την αρχή ήταν εύλογο, από την στιγμή τόσο στις εισηγήσεις των σχετικών θεμάτων, όσο και από εσάς προσωπικά στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάναμε την απάντηση ότι τα συγκεκριμένα φωτιστικά περιλαμβάνονται στον Διαγωνισμό, αλλά στην ουσία ούτε στο οικονομικό αντικείμενο της Διακήρυξης (βλ. Παράρτημα Ι, Μέρος Β της Διακήρυξης), ούτε στις Τεχνικές Προδιαγραφές, ούτε στις Πρότυπες Φωτοτεχνικές Μελέτες δεν περιλαμβάνονταν τα συγκεκριμένα φωτιστικά.

Από τον φάκελο της Τεχνικής Προσφοράς του Αναδόχου που μας παραδόθηκε στις 23 & 27 Νοεμβρίου από την Υπηρεσία προκύπτει ότι δεν έχουν προσφερθεί τέτοιου τύπου φωτιστικά (κρεμαστά, αξονικού φωτισμού), κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό αφού δεν περιλαμβανόντουσαν στην Μελέτη και στην Διακήρυξη, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις σας.

Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, όχι τόσο από εσάς αλλά από τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους, επισυνάπτουμε τόσο τον πίνακα 6.1 «Αντικαταστάσεις Φωτιστικών/Λαμπτήρων», παράγραφος 6, της Τεχνικής Προσφοράς του Αναδόχου (σελ.45), όπου φαίνονται οι τύποι των φωτιστικών που έχει προσφέρει αλλά και τμήμα των Τεχνικών Φυλλαδίων των συγκεκριμένων φωτιστικών, όπως αυτά μας παραδόθηκαν από την υπηρεσία.


Τμήμα Τεχνικού Φυλλαδίου - ΤΦ1-Τεχνικό Φυλλάδιο 25W GL-ST300-W060-025-I_signed.pdf



Τμήμα Τεχνικού Φυλλαδίου - ΤΦ2-Τεχνικό Φυλλάδιο 36W GL-ST300-W060-036-I_signed.pdf



Τμήμα Τεχνικού Φυλλαδίου - ΤΦ3-Τεχνικό Φυλλάδιο 57W GL-ST300-W090-057-I_signed.pdf



Όπως λοιπόν φαίνεται και στα παραπάνω αποσπάσματα των Τεχνικών Φυλλαδίων, τόσο στις φωτογραφίες των προσφερόμενων φωτιστικών, όσο και στα αναγραφόμενα Τεχνικά Χαρακτηριστικά τους, είναι όλα φωτιστικά συναρμολόγησης (adaption) επί βραχίονα ή ιστού (Bracket or Post-top) και όχι κρεμαστά.

Σε συνέχεια, λοιπόν, των παραπάνω θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν τελικά περιλαμβάνονται ή όχι τα κρεμαστά φωτιστικά στο αντικείμενο του Έργου;

Αν περιλαμβάνονται στο αντικείμενο του Έργου
  1. Που, συγκεκριμένα, αυτά φαίνονται στην Μελέτη και στην Διακήρυξη; Ποιες είναι οι Τεχνικές Προδιαγραφές και ποιες οι Πρότυπες Φωτοτεχνικές Μελέτες που αυτά πρέπει να πληρούν;
  2. Που, συγκεκριμένα, αυτά φαίνονται στην Τεχνική Προσφορά του Αναδόχου;
Αν δεν περιλαμβάνονται στο αντικείμενο του Έργου
  1. Γιατί στις προηγούμενες σχετικές συνεδριάσεις μας διαβεβαιώνατε ότι τα συγκεκριμένα φωτιστικά περιλαμβάνονται στο αντικείμενο του Έργου;
  2. Πως δικαιολογείτε την διαφορά στον αριθμό φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού που υπάρχει μεταξύ των στοιχείων που μας έστειλε η Υπηρεσία στις 14/03/2018 (μετά από σχετικό αίτημά μας) και της Μελέτης – Διακήρυξης του Διαγωνισμού;
    Συγκεκριμένα τόσο στο αρχείο «Πρόταση_Νέας Ιωνίας_27_04_2017.xls» όσο και στο αρχείο «Καταγραφή.xls» (που μας είχαν σταλεί παλαιότερα από την Υπηρεσία) φαίνεται ότι τα υφιστάμενα φωτιστικά οδικού φωτισμού είναι 2390, ενώ στην Μελέτη και στην Διακήρυξη 3716.
    Ποια είναι τελικά η ποσότητα των Φωτιστικών Σωμάτων Οδοφωτισμού που είναι εγκατεστημένα στον Δήμο, 2390 ή 3716; Η διαφορά είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό αποτελεί το 30~35% του κόστους του Έργου.
  • Πως προέκυψε αυτή η διαφορά
  • Πόσα είναι τα πραγματικά φωτιστικά οδικού οδοφωτισμού επί βραχίονα που είναι εγκατεστημένα στον Δήμο;


Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνησης στη Νέα Ιωνία
Παναγιώτης Κουτσός