Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Σχόλια... εκτός σχεδίου #7

Πολύτιμος λίθος...στη Ν. Ιωνία(;) 

 
Περιμένουμε με αγωνία να δούμε που θα φτάσει ο λογαριασμός για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της πόλης, και της πολιτικής εκμετάλλευσης εννοείται, της επετείου από τη Δημοτική Αρχή. Έχουμε και λέμε λοιπόν….πιστώσεις 91.400€ έχουν ήδη εγκριθεί για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ενώ με βάση εισηγητικό προς την Οικονομική Επιτροπή της 27ης Ιουνίου ζητείται η έγκριση επιπλέον πιστώσεων ύψους 74.400€ για την ανάπλαση του χώρου «πέριξ της θεμελίου λίθου της πόλης… Μέχρι τώρα 165.800 € και βλέπουμε... Εν μέσω μάλιστα κριτικής ως προς το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται… ο λίθος.

Με πλήρη επίγνωση της βαριάς ιστορίας της πόλης μας, τον υψηλό συμβολισμό της προσφυγιάς για τις μέρες μας, και της συμβολής της στους αγώνες του εργατικού κινήματος, θα λέγαμε ότι ψάχνουν για θεμελιωδώς "ηλίθιους" και χειροκροτητές, παθητικούς παρατηρητές σε προεκλογικές φιέστες που πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο.



Αφού το θέμα με τις παιδικές χαρές ζόρισε ας αναλάβουν… φυσικά οι ιδιώτες. Με απόφαση, λοιπόν, της Οικονομικής Επιτροπής της 20ης Ιουνίου ανατίθεται σε εξωτερικό ανάδοχο η συντήρηση, επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών στη Ν. Ιωνία. Ιδιωτικοποίηση με το κομμάτι. Γιατί το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν αφορά μόνο το εμβληματικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας από τις κυβερνήσεις, όπως της ΔΕΗ και του σιδηρόδρομου (με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα), αλλά και την κάθε μικρή εκχώρηση αρμοδιότητας και δημόσιου χρήματος στην ιδιωτική σφαίρα.



Αν το θέμα του σεξισμού και της έμφυλης βίας δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα λέγαμε ότι η ανακοίνωση της παράταξης «Αλλαγή για τη Ν. Ιωνία» του κ. Χριστοδούλου, μοίρασε απλόχερα το γέλιο. Με αφορμή λοιπόν τη λεκτική αντιπαράθεση συγκεντρωμένου κόσμου με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ρατσιστικό έγκλημα στην Πύλο, ο κ. Χριστοδούλου μας ενημερώνει ότι «σπάει τη σιωπή και ΜΙΛΑ». Δεν θα σχολιάσουμε καν ότι από το συγκεκριμένο περιστατικό, του έχει διαφύγει το καταρχήν ζήτημα που είναι το ναυάγιο και ο χαμός εκατοντάδων ανθρώπων…

Αν θέλει ωστόσο να σχολιάσει επί της ουσίας τα ζητήματα της έμφυλης βίας, λεκτικής και μη, θα πρέπει να ρυθμίσει το δείκτη ευαισθησίας του πιο χαμηλά από το επίπεδο της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ας διαβάσει απλώς τι συμβαίνει καθημερινά... Ας αναρωτηθεί αν η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ν. Ιωνίας διαθέτει άραγε κάποια δομή ή διαδικασία υποστήριξης για τις γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης βίας. Όσον αφορά τους θεσμούς εννοείται ότι έχουμε δικαίωμα να τους κρίνουμε. Ειδικά όταν κρίνουμε ότι υποκρίνονται.