Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Η τοποθέτηση του Χρήστου Κυργιάκη στην εκδήλωση παρουσίασης των Βασικών Θέσεων της Κίνησης, την 01 Ιουνίου 2023

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Χρήστου Κυργιάκη που έγινε κατά την εκδήλωση παρουσίασης των Βασικών Θέσεων της Εκτός Σχεδίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση την 01 Ιου. 23.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σύντροφοι και συντρόφισσες.

Ως εκτός σχεδίου σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση των βασικών θέσεων της παράταξης εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη του 2023.

Η παράταξή μας, η εκτός σχεδίου, συμπληρώνει 17 χρόνια συνεχούς, έντονης και ανατρεπτικής παρουσίας στη ζωή της Νέας Ιωνίας.

Ως γνήσια έφηβη στέκεται έξω και απέναντι από τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, ιερά ή ανίερα, φανερά ή υπόγεια που βλέπουν το δήμο ως ευκαιρία για κέρδος και τους κατοίκους του ως πελάτες.

Όλα αυτά τα χρόνια με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, μακριά από κάθε λογική ανάθεσης, προσπαθούμε να φέρουμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία του δήμου μας στο κέντρο της δράσης μας, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της διεκδίκησης όλων όσων τους στερούν και όλων όσων τους αξίζουν.

Απευθυνόμαστε
  • σε όλους τους εργαζόμενους που βλέπουν τη ζωή τους κυριολεκτικά και μεταφορικά να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους
  • σε όλους τους νέους και τις νέες που κάθε μέρα βλέπουν πως πρέπει να ξεπερνάνε όλο και περισσότερα εμπόδια που τους θέτει ετούτο το ανταγωνιστικό σύστημα. Ένα σύστημα που μισεί τους νέους γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως αν υποτάξει τη νεολαία, η διαιώνισή του είναι πιο εύκολη. Όμως κι εμείς, από την άλλη γνωρίζουμε πως καμία κοινωνική ανατροπή δεν έγινε μόνο από την νεολαία αλλά και καμία δεν έγινε χωρίς τη νεολαία. Ο Χρυσοχοΐδης, η Κεραμέως και ο Θεοδωρικάκος, λάτρεις της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το γνωρίζουν πολύ καλά.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, με όσες δυνάμεις διαθέταμε, φροντίζαμε η φωνή μας να προβληματίζει, να αφυπνίζει τονίζοντας πάντα την ανάγκη των μαζικών αγώνων και διεκδικήσεων απέναντι στις λογικές των ατομικών διεξόδων και βολεμάτων.

Ακόμη κι όταν η φωνή μας δεν ήταν αυτή τόσο δυνατή όσο θα θέλαμε, φάνταζε σαν κραυγή και σαν ουρλιαχτό αντίστασης αφού ήταν η μοναδική που υπήρχε σε περιόδους που όλοι προσκυνούσαν τις βασικές επιλογές του συστήματος. Και αναφέρομαι στην περίοδο της πανδημίας και των απαγορεύσεων των συναθροίσεων, τότε που τα δημοκρατικά δικαιώματα χτυπήθηκαν ανελέητα.

Την ώρα που οι άλλοι κρέμονταν από τα λόγια του, εμείς, όχι μόνο δεν ευλογήσαμε τα γένια του παπά αλλά ήμασταν η μόνη δημοτική παράταξη που αντιστάθηκε στην, ιερή κατά τα άλλα, διαπλοκή με τον Μελισσανίδη.

Η αλήθεια είναι ότι τη θέλουμε κι εμείς την κεντρική εξουσία αλλά όχι για να αγκαλιαζόμαστε και να φωτογραφιζόμαστε μαζί της. Τη θέλουμε απέναντι, για να αντιπαρατεθούμε, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όλα όσα μας αξίζουν.
  • Θέλουμε αθλητικούς χώρους δωρεάν για τη νεολαία και όχι για τα σωματεία.
  • Θέλουμε πλατείες για τους δημότες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια για τους πεζούς και όχι για τα τραπεζοκαθίσματα.
  • Θέλουμε παιδικούς σταθμούς που να χωράνε όλα τα παιδάκια, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς τροφεία.
  • Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ζωντανά, ασφαλή και καλοσυντηρημένα, όμορφα όπως τα παιδιά μας.