Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτηση της Εκτός Σχεδίου στο δημοτικό συμβούλιο της 7/12/2020 για τη λειτουργία του Ωδείου

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο της 7/12, καταθέσαμε την παρακάτω ερώτηση, σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού ωδείου. Η δημοτική αρχή, μας είπε ότι σχετικά με το θέμα θα μας στείλει γραπτή απάντηση. 

Υπενθυμίσαμε στη δημοτική αρχή, πως έχουμε στείλει αρκετές φορές γραπτές ερωτήσεις για τις οποίες μας είχε πει ότι θα μας σταλεί γραπτή απάντηση, την οποία δε λάβαμε ποτέ, με πιο χαρακτηριστική, την ερώτησή μας για τα LED

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,3/12/2020

Προς:

τη δήμαρχο Ν. Ιωνίας
και τους/τις αντιδημάρχους

Ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του δημοτικού ωδείου 

Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε στα μέσα Δεκέμβρη και το δημοτικό ωδείο της Νέας Ιωνίας, δεν έχει λειτουργήσει από την έναρξη της «ακαδημαϊκής» χρονιάς, παρότι οι εγγραφές σε αυτό είχαν ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι την 1η Οκτωβρίου είχε γίνει σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ στις 23 Οκτώβρη είχε σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας γονέων των μαθητών του ωδείου. Πλέον, μετά την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης (που καθυστέρησε λόγω λαθών όπως ενημέρωσε τότε η δημοτική αρχή), στις 23 Νοέμβρη ο διευθυντής του ωδείου ενημέρωσε ότι αναζητούν τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με το πώς θα γίνει η αποστολή των δικαιολογητικών, πώς θα συνεδριάσει η επιτροπή, πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις κ.λ.π., ενώ έχει ζητηθεί και γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, από το ΑΣΕΠ και από εταιρεία συμβούλων που συνεργάζεται ο ΟΠΑΝ.

Όμως, οι εργαζόμενοι του ωδείου παραμένουν τρεις (+) μήνες τώρα, χωρίς δουλειά, χωρίς ένσημα, χωρίς καν τα πενιχρά βοηθητικά επιδόματα καραντίνας, εκτεθειμένοι, απροστάτευτοι και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει σχετικά με

  • Τις κινήσεις που έχει κάνει ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση επίλυση του προβλήματος,
  • Το χρονοδιάγραμμα υπογραφής των συμβάσεων και έναρξης των μαθημάτων
  • Την κάλυψη της αποζημίωσης των εργαζόμενων για το διάστημα των τριών μηνών και όσων ακόμα διαρκέσει η καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι. 

 

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία