Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για τους προσαχθέντες/συλληφθέντες της 6/12/20 || Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι!

Σαν σήμερα, 12 χρόνια πριν, ο δολοφόνος αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας σημαδεύει και εκτελεί εν ψυχρώ τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, 15χρονο τότε μαθητή. Σήμερα, παρά τους αποκλεισμούς (23σταθμοί ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ έκλεισαν σήμερα!!!!) τις απαγορεύσεις και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, στο κέντρο, σε πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και πολλές πόλεις της χώρας αυτή η δολοφονία αποτέλεσε αιτία και αφορμή για να ξαναβγεί ο κόσμος στους δρόμους.

Στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο μνημείο, η κυβέρνηση που μόνο για τη δημόσια υγεία δεν ενδιαφέρεται, διάλεξε να συνεχίσει το κρεσέντο καταστολής όπως έκανε και την ημέρα του Πολυτεχνείου, προσπαθώντας να παγιώσει τακτικές καταστολής της καπιταλιστικής διαχείρισης της πανδημίας. Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα της συνάθροισης έως τεσσάρων που οι ίδιοι επέβαλλαν καθώς προσήχθησαν άνθρωποι που απλώς κρατούσαν ένα πανό. Οποιοσδήποτε ήθελε να προσεγγίσει το μνημείο, αντιπροσωπείες οργανώσεων, φορέων, κόσμος της γειτονιάς και ευρύτερα, που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας δέχτηκαν βίαιες επιθέσεις από την ΕΛΑΣ, προσήχθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και ανυπόστατες κατηγορίες!

Δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές μεταφέρθηκαν στη Πέτρου Ράλλη και τη ΓΑΔΑ χωρίς να επιτρέπεται για ώρες η είσοδος στους δικηγόρους τους. Σύντροφοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΝΑΡ το ΣΕΚ, το ΚΚΕ-μλ, και τη δημοτική μας κίνηση Εκτός Σχεδίου, καθώς και σύντροφοι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία 

Εμείς ως Εκτός Σχεδίου τονίζουμε ξανά ότι η κατάσταση που ζούμε είναι συνέχεια της κατάστασης που ζήσαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου και στην απεργία στις 26 Νοέμβρη για το νομοσχέδιο που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα. Γενικότερα αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα είναι ενα απίστευτο όργιο καταστολής κ ασυδοσίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο στόχος τους είναι προφανής! Φάνηκε καθαρά και σήμερα, όπως και την ημέρα του Πολυτεχνείου ότι τα κατασταλτικά μέτρα και η απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, με αξιοποίηση του lockdown, δεν αποσκοπούν στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας. Η πανδημία είναι το πρόσχημα για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για μια σαρωτική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Θυμόμαστε άλλωστε και τις πρόσφατες δηλώσεις Χρυσοχοϊδη ο οποίος σχολιάζοντας τη «συνάθροιση» χιλιάδων αστυνομικών χωρίς μέτρα προστασίας την ημέρα του Πολυτεχνείου είπε ότι ο ιός σε εξωτερικούς χώρους δεν κολλάει. Αυτό που τους νοιάζει είναι να καταστείλουν κάθε φωνή που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα της, να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στον ατομικό δρόμο.

Καλούμε όλο το λαό σε ανυπακοή απέναντι στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Καλούμε το λαό να αγωνιστεί για υγεία, εργασία, παιδεία, ελευθερία, όπως έγινε για άλλη μια φορά σε δεκάδες γειτονιές της Αττικής, σε δεκάδες πόλεις της χώρας που έσπασε την απαγόρευση, ενάντια στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν όσο και αν προσπαθούν με συλλήψεις καταστολή, πρόστιμα. Σε ανυπακοή λοιπόν, να σπάσει ο φόβος. Δεν είναι ανίκητοι.

Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι!
Ανυπακοή, ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει ο λαός την πανδημία. 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία