Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ψήφισμα για την καταστολή και τις συλλήψεις στις κινητοποιήσεις της 6 Δεκέμβρη για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Δημοσιεύουμε ψήφισμα που καταθέσαμε και υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ν. Ιωνίας, την 7/12/20, σχετικά με τις συλλήψεις και τη καταστολή της ΕΛΑΣ στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου, επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου 

Προς

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Ιωνίας
τη δήμαρχο
τους δημοτικούς συμβούλους 

Κύριε Πρόεδρε,

Στέλνουμε το προτεινόμενο ψήφισμα σχετικά με τις συλλήψεις στις χτεσινές κινητοποιήσεις της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και παρακαλούμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της 7/12/2020.

12 χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του αστυνομικού Κορκονέα, οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, προχώρησαν xχτες, για δεύτερη φορά μετά και τις διαδηλώσεις το Πολυτεχνείο, σε νέα άγρια καταστολή και πογκρόμ προσαγωγών/συλλήψεων.

Από το πρωί αντιπροσωπείες ανθρώπων της τέχνης, πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Έγιναν δεκάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούσαν όπως φαίνεται και από τα δεκάδες βίντεο-σε αντίθεση με τους 6000 αστυνομικούς- αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι εκπρόσωποι της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη οργανώσεων της Αριστεράς, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος.

Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να φιμώσει οποιονδήποτε διεκδικεί και αντιστέκεται και ιδιαίτερα τη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

Ως δημοτικό συμβούλιο καταδικάζουμε το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμό και ζητάμε

  • Να αρθεί κάθε δίωξη
  • Να μην επιβληθούν τα πρόστιμα 

 

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία