Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Πρόστιμα σε αντιπροσωπεία του ΣΥΠΡΟΜΕ που επισκέφτηκε το Α. Τ. Περιστερίου


Μη ρωτάς, μη μιλάς! Κινδυνεύεις με πρόστιμο από την ΕΛΑΣ !

Σήμερα, Πέμπτη 9/4/2020 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. από τους Θοδωρή Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Αντωνία Βαφειάδου πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρήστο Βαφειάδη καθηγητή και το δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι στο Α.Τ. Περιστερίου κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες στο ίδιο κελί, οι οποίοι φοβούμενοι για την υγεία τους και έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Σημειωτέον ότι, εκτός από τα 2 μέλη της αντιπροσωπείας, που είναι και μέλη και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, οι γιατροί Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι γελοίες αιτιάσεις των αστυνομικών ήταν τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι, ή η ίδια η αστυνομία!!!

Η αντιμετώπιση των αστυνομικών ήταν ένα ακόμα δείγμα του ακραίου αντιδημοκρατικού δρόμου τρομοκρατίας και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συναίνεση και των άλλων καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων.

Όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση.

Αμέσως, έγινε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Αντωνίου Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη και η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση.

Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων, αλλά για κράτος έλεγχου και επιλεκτικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης με πρόσχημα τον κορονοϊό, όπως αποδεικνύει και το ότι έχουν και αυτούς τους μετανάστες σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, όπως και τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και για την προστασία της υγείας όλων ενάντια στην εγκληματική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.!