Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιφασιστική διαδήλωση Τετάρτη 18/9, 6μμ πλ. Π. Φύσσα, Κερατσίνι

Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μετά από οργανωμένη επίθεση της ναζιστικής συμμορίας XA.

Έξι χρόνια μετά, η δίκη ακόμα συνεχίζεται και οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν, με την ανοχή του δικαστικού συστήματος και όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση, με στόχο να έχουν κομματικά οφέλη.

Όμως, η ΧΑ παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος που πάντα θα είναι χρήσιμο για όσους το στηρίζουν. Οι χρυσαυγίτες και όλοι οι φίλοι τους ήταν, είναι και θα είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών, μακρύ χέρι της αστυνομίας, των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου, δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, υμνητές του Χίτλερ και των ναζί και άνθρωποι του υποκόσμου, μαθημένοι στις μαχαιριές και τα μπραβιλίκια.

Οι δολοφονικές τους επιθέσεις στοχεύουν στους αδύναμους, τους φτωχούς, τους μετανάστες αλλά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο κεφάλαιο και στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-κεφαλαίου.

Ο φασισμός κ ο ρατσισμός, είναι τα τέρατα που γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός μέσα στην κρίση του! Είναι τα αποκρουστικά εργαλεία που χρησιμοποιεί για να χτυπήσει και να διαλύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να τσακίσει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους!

Το αντιφασιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι παρόν, τόσο πριν, όσο και πολύ περισσότερο μετά τη δολοφονία, όχι με συμβολικό τρόπο και μέσα, αλλά μάχιμα και δυναμικά, εκεί ακριβώς που ήθελε να κυριαρχήσει ο ναζιστικός εσμός. Στους δρόμους, το δημόσιο λόγο και την ελεύθερη κοινωνική και πολιτική δράση. Το ρήγμα ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και το σύστημα που γεννά το φασισμό παραμένει ανοιχτό!

Το γεγονός ότι το ναζιστικό τους δηλητήριο δεν θα το εκτοξεύουν στην κοινωνία από το κοινοβούλιο, τα κανάλια και τα δημόσια μπαλκόνια είναι αναμφισβήτητα θετικό, αλλά δεν είναι αρκετό. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να κλείνουν τα γραφεία τους, αλλά ανησυχούμε όταν παραμένουν ανοιχτά τα σωματεία που έστησαν σε συνεργασία με τους εργοδότες στη Ν/Ε Ζώνη στο Πέραμα. Ξέρουμε ότι όσο αυξάνεται η κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια, είναι οι ίδιοι που θα γυρίσουν πίσω στους κρατικούς υπονόμους και μηχανισμούς, θα φτιάξουν άλλα κόμματα με άλλη μορφή, αλλά με την ίδια στόχευση και τους ίδιους σκοπούς. Ήδη ο Βελόπουλος “έκατσε στο πόδι τους”, για να συνεχίσει με άλλο τρόπο και μέσα το έργο του Μιχαλολιάκου, να στηρίξει την ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ετοιμάζονται κι άλλοι….

Στο νέο τοπίο το αντιφασιστικό κίνημα έχει ανάγκη να εμβαθύνει τον προβληματισμό, το περιεχόμενο και τη δράση του, παράλληλα και σε συντονισμό με το μαχόμενο κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η αναμέτρηση με το φασισμό, την δολοφονική του “ιδεολογία” και πρακτική γίνεται στο δρόμο των αγώνων που υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν γίνεται ούτε με συμβολικές δράσεις, ούτε με σπόνσορες και χορηγούς, ούτε με προστάτες κόμματα και μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος που υπηρετεί.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Ως Εκτός Σχεδίου θα είμαστε μαζί με κάθε συναγωνιστή και κάθε συλλογικότητα που θα αγωνίζεται μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό, θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, ενάντια στην εκμετάλλευση, για εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων της πόλης για καλύτερη ποιότητα ζωής σε ένα περιβάλλον που σέβεται τις κοινωνικές προτεραιότητες απέναντι στην ασυδοσία του κεφαλαίου του κέρδους.

Ξέρουμε καλά, ότι για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες από το φασισμό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα αποτυπώματα της ασυμβίβαστης πάλης που χάραξαν σε δρόμους, τοίχους, πλατείες και σοκάκια της πόλης οι αγωνιστές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όταν αναμετρήθηκαν στα ίσα με το θηρίο, για να διεκδικήσουν μία ελεύθερη ζωή.

Να χτυπήσουμε τον φασισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία
Να σπάσουμε τον φόβο και να παλέψουμε Έλληνες και μετανάστες για εργασία με δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες

Ο Παύλος Φύσσας ΖΕΙ. Τσακίστε τους Ναζί.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/09, στις 6μμ,
Π. ΦΥΣΣΑ 60 (πρώην Π. Τσαλδάρη)


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία