Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Καταγγελία για την εξακρίβωση στοιχείων σε μαθητές στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας και το ρίξιμο οξέος στο πεζούλι του προαύλιου χώρου του σχολείου

Δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε δύο μήνες από την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να αρχίσει σιγά-σιγά να αναδύεται η μπόχα της λογικής της “σκόνης” και των “σκουπιδιών” που εκπορεύτηκε από εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών το προηγούμενο διάστημα, βρίσκοντας αποδέκτες κάποιους “νοικοκυραίους κυρ-Παντελήδες της πόλης μας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Αυγούστου, κατά της 22:30 στο ανοιχτό προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, βρισκόταν συγκεντρωμένη μια ομάδα μαθητών γυμνασίου, όπως σχεδόν κάθε βράδυ, για να παίξουν και να συζητήσουν.

Έκπληκτοι οι μαθητές είδαν αστυνομικούς να εισέρχονται στο χώρο του σχολείου για να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων ζητώντας τις ταυτότητες των παιδιών.

Οι μαθητές επισήμαναν ότι δεν είχε αρχίσει ακόμη η ώρα κοινής ησυχίας και ότι δεν είχαν μαζί τους τις αστυνομικές τους ταυτότητες εκφράζοντας την απορία τους για την αναγκαιότητα της ενέργειας αυτής εκ μέρους των αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, αφού κατέγραψαν τα ατομικά στοιχεία των μαθητών αποχώρησαν από το σχολείο ζητώντας να κάνουν το ίδιο και οι μαθητές.

Προφανώς, κάποιος ή κάποιοι δεν αντέχουν να βλέπουν μαθητές στους χώρους των σχολείων στις 22:30 το βράδυ και ονειρεύονται ίσως απαγορεύσεις κυκλοφορίας και αστυνομικές περιπολίες για να νιώθουν πιο ασφαλείς στις φυλακές των σπιτιών τους.

Όμως υπάρχει και συνέχεια που προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς σχετίζεται με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Την επόμενη μέρα, άλλη ομάδα μαθητών μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και κάθισαν, ως συνήθως, σε ένα από τα πεζούλια του.

Δύο παιδιά ένιωσαν έντονο πόνο και κάψιμο στα σημεία επαφής του σώματός τους με τα πεζούλια τα δε ρούχα τους που ήρθαν σε επαφή με το πεζούλι, καταστράφηκαν.

Προφανώς κάποια καυστική ουσία ήταν η αιτία.

Μάλιστα για έναν από τους μαθητές ο πόνος και το τσούξιμο ήταν τόσο έντονα που ίσως να χρειαζόταν η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Από μεριάς μας θέλουμε να καταγγείλουμε τα δύο αυτά περιστατικά στους εργαζόμενους της Νέας Ιωνίας καλώντας τους όχι μόνο να μην μένουν απαθείς σε τέτοιες ενέργειες αλλά να τις καταγγέλλουν και να τις δημοσιοποιούν.

Καλούμε επίσης σε επαγρύπνηση όλους τους συνδικαλιστικούς εκπαιδευτικούς φορείς, τους συλλόγους γονέων και τα σωματεία των υπόλοιπων εργαζομένων, αλλά και κάθε κάτοικο της πόλης μας με σκοπό να διαφυλάξουν τα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα.

Κάθε δημόσιος χώρος της πόλης μας είναι ελεύθερος να φιλοξενεί τις συλλογικές δράσεις των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Στη Νέα Ιωνία, την πόλη της προσφυγιάς και των μπλόκων, της φτωχολογιάς και του αντιφασιστικού αγώνα, τέτοια φαινόμενα εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας δεν έχουν θέση.

Τα σχολεία ανήκουν στους μαθητές και στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας όσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι νοσταλγοί του συνθήματος “και με τον χωροφύλαξ και με τον αγροφύλαξ”.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία