Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Μοχάμεντ Καμράν: Ένας ακόμη εργάτης δολοφονημένος από την ΕΛ.ΑΣ.

Χρειάστηκαν πέντε(!) ημέρες για να γίνει γνωστή η δολοφονία μέσα στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, του 38χρονου Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, εργάτη από το Πακιστάν και πατέρα τριών παιδιών. Ο Καμράν, ήταν ένας απο εμάς, γείτονάς μας για 20 χρόνια στη Νέα Ιωνία εργάτης-διανομέας,  ένα ακόμα θύμα των πραιτοριανών της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για μια ακόμα δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από τις δυνάμεις καταστολής, που φροντίζουν διαρκώς να υπενθυμίζουν τον αυταρχικό τους ρόλο. 

Από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα εξπρές του μεσονυκτίου σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν.Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του. 

Ο θάνατος του Καμράν είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα. Ένας ακόμα μετανάστης εργάτης δολοφονείται από την αστυνομία  για να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, η πολιτική της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, των κλειστών συνόρων, η πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων,  των εξοπλισμών, της βίας, του φόβου, της καταστολής για το λαό, η πολιτική που αυξάνει τα κέρδη των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου. 

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του, είχαμε τον θάνατο του 29χρονου από το Μπαγκλαντές στο ΑΤ Ομονοίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, ίδια με την πολιτική της ΕΕ, απαξιώνει τους μετανάστες, τους φτωχούς, τους εργάτες, τους διαφορετικούς!  

Να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο, για να μην θρηνήσουμε ξανά άνθρωπο της τάξης μας

Το κοινωνικό περιβάλλον με την ακραία όξυνση της φτώχειας και της πτώσης του βιοτικού επιπέδου, είναι ο λόγος που η αστυνομία απειλεί τις ζωές μας.

Όσο η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη και η οργή του κόσμου συσσωρεύεται, οι δολοφόνοι της ΕΛ.ΑΣ καλούνται να παίξουν τον ρόλο τους ώστε να αποτελούν την πρώτη γραμμή αντίστασης του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και ανατροπής. Πώς αλλιώς θα μπορέσουν να πάρουν τα σπίτια από τον κόσμο με τους πλειστηριασμούς, να πετάξουν τα νέα παιδιά έξω από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να ιδιωτικοποιούν-εμπορευματοποιούν τα πάντα όπως κάνουν με το Ε.Σ.Υγείας, να αφήνουν τις δημόσιες υποδομές σε μαρασμό, να κρατάνε τους μισθούς στα ψίχουλα και μάλιστα να απαγορεύουν τις απεργίες για όσους προσπαθούν να διεκδικήσουν; Πώς αλλιώς θα μπορέσουν να επιβάλλουν σαν κανονικότητα την αδικία, τους πολέμους, τη βαρβαρότητά;

Χρειάζεται η κρατική καταστολή να ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε η ΝΔ έχει δώσει λευκή επιταγή στην αστυνομία να δρα χωρίς κανένα κόστος. Να νιώθει ελεύθερη να δολοφονεί, να δέρνει, να βιάζει, να βρίζει, να μπλέκεται σε κυκλώματα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. Και μάλιστα να παίρνει έξτρα 600 ευρώ μπόνους για τις υπηρεσίες της (που ψήφισαν και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ!). Και αυτή η αστυνομία χρειάζεται για κάθε κυβέρνηση που θέλει να επιβάλει την αστική πολιτική της φτώχειας και της βαρβαρότητας.

 Να σηκώσουμε κεφάλι! Να ανατρέψουμε το σύστημα, τους διαχειριστές του και τους φρουρούς του! Ώστε να μπορέσει να ανασάνει ο λαός και η νεολαία. Μόνο έτσι η καταστολή και η κρατική βία θα ηττηθούν και θα αναγκαστούν να περιοριστούν, αδύναμες να τα βάλουν με τη λαϊκή οργή.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καμράν, μητέρα, σύζυγο, παιδιά, συγγενείς και φίλους. Θα είμαστε δίπλα τους, και μαζί θα αγωνιστούμε για να σταματήσουν τα ρατσιστικά εγκλήματα, για να δικαιωθεί ο Καμράν