Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Συγκινητική εκδήλωση για τον Νίκο Αδαμόπουλο

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και συντροφικότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη πολιτική  εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, για τον σύντροφο Νίκο Αδαμόπουλο που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή  στις 28 Μάρτη 2024.

Ο χώρος του Συνεδριακού Κέντρου της Ν Ιωνίας,  γέμισε με συντρόφους και συντρόφισσες, φίλους/ες, συναδέλφους/ες και την οικογένειά του.

Αρχικά,  προβλήθηκε ένα σύντομο συγκινητικό βίντεο από τη ζωή και τη δράση του Νίκου που ετοίμασαν οι σ/φοι του από την Εκτός Σχεδίου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Αγγελικής Βάσιλα, εκ μέρους της Εκτός Σχεδίου και ακολούθησε ο Αιμίλιος Βαζούρας, από το σωματείο εργαζομένων στο δήμο Νέας Ιωνίας.

Στη συνέχεια μίλησε ο  Χάρης Λαμπρόπουλος εκ μέρους του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τέλος ο Νίκος Μπινιώρης εκ μέρους των Αγωνιστικών Κινήσεων Συσπειρώσεων  στους ΟΤΑ.

Όλοι/ες οι ομιλητές, αναφέρθηκαν στη λαϊκότητά του Νίκου, στην απλότητά του, στo πάθος του για τη ζωή, στην αγωνιστικότητά του, στο πηγαίο χιούμορ του, στην μεγάλη αγάπη για τους συντρόφους του, και στην στράτευσή του στην υπόθεση της κομμουνιστικής προοπτικής. Θυμήθηκαν διάφορα περιστατικά και ιστορίες, άλλα σοβαρά, από τους πολυάριθμους αγώνες, κινητοποιήσεις και συγκρούσεις στο δρόμο, στις οποίες ήταν παρών ο Νίκος, και άλλα αστεία και ξεκαρδιστικά, από τα γλέντια, και τις παρεϊστικες συντροφιές που τόσο του άρεσαν.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν οι σ/φοι που μίλησαν, "ο Νικόλας μας είναι παρών.  Είναι παρών γιατί μας έχει αφήσει, οδηγούς και σημαδούρες για να βαδίσουμε. Θα συνεχίζει να μας συντροφεύει όταν συζητάμε, όταν αγωνιζόμαστε και όταν γλεντάμε. Είναι μαζί μας, δίπλα μας, στην περπατισιά μας και μας θυμίζει πάντα να ζήσουμε στα γεμάτα, ν’ αγωνιστούμε, να τσακωθούμε με πάθος, να τραγουδήσουμε, ν' αγαπηθούμε  και να πιούμε αγκαλιασμένοι".

Έτσι λοιπόν, με τη συμβολή των φίλων  και συντρόφων του μουσικών, Παναγιώτη Λεοντόπουλου, Φώτη Χάγιου, Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη  και Ελεάννας Γκαγκούλη, η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια, που αγάπησε και τραγούδησε και ο Νίκος, όπως θα ήθελε και ο ίδιος.

Μπορείτε το βίντεο που προβλήθηκε εδώ


ενώ,  τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε στιγμυότυπα απο την εκδήλωση