Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Να εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών του διαπολιτισμικού σχολείου της Αλσούπολης-Ν. Ιωνία

 


Η εκπαίδευση των παιδιών του διαπολιτισμικού σχολείου της Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο για μία ακόμη χρονιά. Αιτία, η έλλειψη μεταφορικών μέσων τα οποία μεταφέρουν τα παιδιά πριν την έναρξη αλλά και κατά τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος στις 4 το απόγευμα. Κι όλα αυτά επειδή δεν έχει βρεθεί τρόπος  να υλοποιηθεί  το μεταφορικό έργο. 

Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο ενημερώθηκε στις αρχές Σεπτέμβρη ότι η σύμβαση με το τουριστικό  γραφείο που είχε αναλάβει το έργο, έχει διακοπεί και το ένα δρομολόγιο κηρύχτηκε άγονο. Το δεύτερο δρομολόγιο αντιμετωπίζει γραφειοκρατικές δυσκολίες αλλά το ζήτημα-τελικά- είναι ότι μεταφορά δεν γίνεται. 

Ο δήμος της Νέας Ιωνίας αρχικά δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει για διάστημα ενός μήνα την μεταφορά των μαθητών τουλάχιστον έως ότου βρεθεί οριστική λύση. Αυτό στην αρχή του Σεπτέμβρη. Φτάσαμε στα τέλη του μήνα και καμία κάλυψη δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ύπαρξη και η λειτουργία του σχολείου εξαρτάται από τις εγγραφές των μαθητών (παιδιά από ξένες χώρες) στο ολοήμερο σχολείο. Γίνεται αντιληπτό πως η απουσία μεταφοράς σημαίνει λιγότερες εγγραφές για το σχολείο. Είναι απάνθρωπο να αποθαρρύνονται τα παιδιά να πάνε στο σχολείο επειδή λείπουν τα λεωφορεία να τα πάνε και να τα φέρουν από και προς το σπίτι τους. 

Το διαπολιτισμικό σχολείο φιλοξενεί παιδιά φτωχών  μεταναστών  που διαμένουν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τη Νέα Ιωνία. Το δικαίωμα της μόρφωσης στερείται λοιπόν και σε ένα ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού.

 Είναι άλλο ένα δείγμα ρατσιστικής πολιτικής, μισανθρωπικής αντιμετώπισης δίπλα από τις απελάσεις, τα pushbacks των προσφύγων  και τα κηρύγματα ξενοφοβίας που διαχέονται από την κυβέρνηση και τον εσμό των ΜΜΕ . Είναι ένα ακόμη δείγμα της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι προτεραιότητες είναι άλλου τύπου ( απευθείας αναθέσεις , φρεγάτες , F35 κλπ) για μια κυβέρνηση στελέχη της οποίας μιλούσαν για αποτροπή εισόδου μεταναστών στα σύνορα ακόμη και με αίμα. Μιας κυβέρνησης της οποίας υποψήφιοι ευρωβουλευτές φωτογραφίζονται με φόντο το φράκτη του Έβρου. 

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ