Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Να μην κλεισει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας!

 Επανερχόμαστε στο σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας μετά τη λήξη του ενοικιοστάσιου σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 91, στη Νέα Ιωνία.

Με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας καταργείται η δομή εξυπηρέτησης του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, καθώς τελεί υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Πρόκειται για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που καλύπτει πολύ σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης ενώ, το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με ειδικές παθήσεις καθημερινά, και καλύπτει πολλούς Δήμους της ευρύτερης περιοχής με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Η συγχώνευσή του με το φαρμακείο της Αγ. Παρασκευής σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες με βαριά νοσήματα που λαμβάνουν ακριβά και απαραίτητα για την ζωή τους φάρμακα, ασθενείς και ωφελούμενοι του ειδικού φαρμακείου θα υποβάλλονται οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε μια επιπλέον ταλαιπωρία και λόγω απόστασης και λόγω υπερσυσσώρευσης και συνωστισμού των ασφαλισμένων ωφελούμενων.

Έτσι, προφανώς, αντιλαμβάνεται ο Άδωνις και η κυβέρνηση το θέμα της δημόσιας υγείας. Υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, συρρίκνωση κλείσιμο!

Ως Εκτός Σχεδίου ζητάμε να βρεθεία άμεση λύση!

Είναι ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία  του φαρμακείου, προφανώς και του Κέντρου Υγείας και να βρεθεί κατάλληλο κτίριο που να στεγαστεί ο ΕΟΠΥΥ της περιοχής!

Είναι ανάγκη η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό!