Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ)

Στις 2 Μαΐου, στο Παρεκκλήσι του Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (στη πλατεία Ελευθερίας) που φέρει το όνομα της Αγίας Ματρώνας, η εκκλησία τίμησε την μνήμη της.

Για το γεγονός αυτό δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει η ίδια η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με σχετική ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που μάλλον «δεν έχει δει» και «δεν ξέρει» η Δήμαρχος είναι το πως και με ποια διαδικασία έχει φτιαχτεί το παρεκκλήσι αυτό. Όπως προφανώς «δεν είδε» και την κατεστραμμένη, εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, παιδική χαρά ακριβώς πίσω από το παρεκκλήσι και για την οποία, παρά τα αιτήματα των κατοίκων, αρνείται να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που βρήκαμε από το Κτηματολόγιο, το σύνολο της πλατείας Ελευθερίας ανήκει στον Δήμο Νέας Ιωνίας (με αριθμό KAEK 051000940001/0/0).

Επίσης από της φωτογραφίες μέσω δορυφόρου που μπορεί να βρει ο καθένας μέσω Google Earth, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τον Μάιο του 2019, στην πλατεία Ελευθερίας δεν υπάρχει το συγκεκριμένο παρεκκλήσι, ενώ εμφανίζεται στις φωτογραφίες τον Αύγουστο του 2020.

Και προφανώς κάπου εδώ γεννιούνται κάποιες εύλογες, τουλάχιστον για εμάς, απορίες:
  1. Πως χτίστηκε το συγκεκριμένο παρεκκλήσι σε δημόσιο χώρο και με ποια άδεια;
  2. Τι κάνουν και τι προτίθενται να κάνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης, πολιτική προϊστάμενος των οποίων μάλιστα είναι η ίδια η Δήμαρχος; Θα επιτρέψουν την καταπάτηση του Δημόσιου Χώρου;
  3. Οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα (είναι και προεκλογική περίοδος, μην τα χαλάσουν και με την εκλογική τους πελατεία από τους κόλπους της εκκλησίας);
Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να βάζουμε τα συμφέροντα των κατοίκων πάνω από οτιδήποτε άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση ούτε μίας σπιθαμής Δημόσιου Ελεύθερου Χώρου από ιδιωτικά και άλλα συμφέροντα.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία


ΥΓ . Δύο κόσμοι διαφορετικοί, μία χτυπητή αντίθεση, ένα υπέρλαμπρο εκκλησάκι και μια ρημαγμένη παιδική χαρά δίπλα δίπλα. Η δήμαρχος επέλεξε το εκκλησάκι. Εμείς είμαστε με τους κατοίκους και τις ανάγκες τους. Με τα παιδιά και την παιδική χαρά.