Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Απολύεται γιατί μίλησε στους μαθητές της για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ή πιο απλά, τα αφεντικά στον ρόλο του συνδικαλιστικού της ασφάλειας...

Θα μπορούσε να είναι μια φάρσα, από αυτές που αλιεύει κανείς από το διαδίκτυο αλλά δυστυχώς δεν είναι…. Είναι ένα γεγονός που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο φροντιστήριο «Πρωτοπορία» στη Νέα Ιωνία. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης… πρωτοπόρησαν κι ανακοίνωσαν την απόλυση σε μία εκπαιδευτικό επειδή μίλησε στους μαθητές της για ποιο λόγο το φροντιστήριο θα μείνει κλειστό στις 17 Νοεμβρίου, την ημέρα του Πολυτεχνείου. 

Βέβαια η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν είναι και το πιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά η πρόεδρος σωματείου εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση έχοντας προφανώς συνδικαλιστική δράση στον χώρο εργασίας της.

Η συγκεκριμένη λοιπόν εκπαιδευτικός δεν διώκεται επειδή όπως της ανακοίνωσαν άσκησε συνδικαλισμό στους μαθητές κάνοντας κατάχρηση της θέσης της. Αυτό που στην πραγματικότητα διώκεται είναι το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εκφράζονται ανεμπόδιστα κι ελεύθερα ενάντια σε φασιστικές ή φασιζουσες αντιλήψεις στο πλαίσιο του παιδαγωγικού τους ρόλου. Αυτό που διώκεται είναι κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, ώστε να επικρατήσει η ζούγκλα της εργασιακής επισφάλειας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις με τους αντεργατικούς τους νόμους.

Κόντρα στο Κεφάλαιο, ΕΕ και ΟΑΣΑ που θέλουν να επιβάλουν ένα εκπαιδευτικό μοντέλο για μαθητές απολίτικους και ανιστόρητους, άρα εύκολα χειραγωγήσιμους με την κυρίαρχη πολιτική, εμείς θα υπερασπιζόμαστε το καθήκον του εκπαιδευτικού να μιλάει στους μαθητές του για ιστορικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. 

Όπως έδειξε και η μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης 17/11, 49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο τους ξυπνάει με εφιάλτες. Κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να συζητήσει με τους μαθητές του για τον αγώνα του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, συνθήματα τόσο επίκαιρα και στο σήμερα.

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση της απόλυσης της και να επιστρέψει η εκπαιδευτικός στα μαθήματα της. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ) 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία