Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο τύπου και βίντεο από την εκδήλωση της Εκτός Σχεδίου για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες

Με επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5-11-2022, η εκδήλωση με θέμα «Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες στο στόχαστρο -Η αντίσταση μονόδρομος",  που διοργανώθηκε από την Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός Σχεδίου.  

Ιδιαίτερα κατατοπιστικές και ουσιαστικές ήταν οι αρχικές τοποθετήσεις, ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων. 

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε την έναρξη της εκδήλωσης από την Αγγελική Βάσιλα, την  παρέμβαση του Παναγιώτη Κουτσού, δημ. Συμβούλου της Εκτός Σχεδίου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα των αντιδημοκρατικών αναδιαρθρώσεων και αλλαγών και τη θωράκιση του κράτους σε τοπικό επίπεδο σε δήμους και περιφέρειες, και της Ευαγγελίας Δινοπούλου προέδρου του συλλόγου ΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου που μας μίλησε για τις αντιδραστικές τομές και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας συνολικά στην εργασία και την εκπαίδευση. 





Συγκινητική ήταν η στιγμή της παρέμβασης του  απεργού Γιώργου Λιάκα, γραμματέα του σωματείου του εργοστασίου της Μαλαματίνα που μας μετέφερε όλο το κλίμα, την καταστολή, αλλά και τη συμπαράσταση εργαζομένων και νεολαίας στον πολυήμερο αγώνα που δίνουν ενάντια στην απόλυση των 15 συναδέλφων τους. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με μια συνολική τοποθέτηση στο θέμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων κ λαϊκών ελευθεριών, αναδεικνύοντας και όλες τις νομικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια

ενώ έγινε παρέμβαση και από τον Αναστάση Καρούσο, μέλος φοιτητικού συλλόγου Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, που μας μετέφερε την κατάσταση στα πανεπιστήμια με την προσπάθεια επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας 


Ακολούθησαν ερωτήσεις-παρεμβάσεις-τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους και η συζήτηση τελείωσε δίνοντας το επόμενο ραντεβού μας στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου, στα Χαυτεία!