Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Κινητοποίηση Τρίτη 27/9, 7μμ Προπύλαια

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

 Όλοι/ες την Τρίτη 27/9, στις 7.00μμ στα Προπύλαια! 

Ενώ ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντάει με βία και καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί. 

 Το τελευταίο διάστημα επιχειρεί την υλοποίηση της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο ΕΜΠ, στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ. Η κινητοποίηση του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος την μετέτρεψε προς το παρόν σε όνειρο θερινής νυκτός. Για αυτό και η κυβέρνηση απάντησε με μεγαλύτερη καταστολή, με βάρβαρη επίθεση σε συναυλία 5000 ανθρώπων στο ΑΠΘ στις 16/9 και τραυματισμό φοιτητών στην μεγάλη διαδήλωση που ακολούθησε στην Αθήνα στις 17/9. 

Ο αυταρχισμός και η καταστολή των μηχανισμών βίας και τρομοκράτησης της ΝΔ δεν στοχεύει την “πάταξη της ανομίας” στα πανεπιστήμια όπως διατείνονται, αλλά στην νεολαιίστικη αμφισβήτηση, στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, τις συλλογικότητες και την πολιτικοποίησή του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Θέλουν να θωρακίσουν και να «περιφρουρήσουν» την πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει μαζί με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών και όλου του λαού. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται. Για αυτό πολλές κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα φόβου για να προλάβει τις κοινωνικές εκρήξεις που θα γεννήσει η πολιτική της συνεχούς φτωχοποίησης. 

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν. Θα παλέψουμε από κοινού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Απαιτούμε: 
• Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία ! 
• Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις! 
• Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού! 

Στηρίζουμε έμπρακτα και συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό -πανεργατικό συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, και σωματεία εργαζομένων την Τρίτη 27/9, στις 7.00μμ στα Προπύλαια