Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιφασιστική διαδήλωση Κυριακή 18/9, 5.30μμ πλ. Π. Φύσσα, Κερατσίνι

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Όσο και αν η κυβέρνηση, η αστυνομία και τα ΜΜΕ προσπάθησαν να το συγκαλύψουν εκείνη την περίοδο, η δολοφονία του Φύσσα αποτέλεσε τη σταγόνα – που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια σειράς εγκλημάτων που πραγματοποιούσαν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, (δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες και επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών). 

Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε μια μάχη χρόνων. Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο με την καταδίκη της ηγεσίας της και την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση, αποτέλεσε ορόσημο για τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την τεράστια νίκη του λαϊκού και του αντιφασιστικού κινήματος, και δήλωνε πως θα δίνει τη μάχη απέναντι στο φασισμό και στο ναζισμό για όσο χρειαστεί. Δύο χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μέλη της αποφυλακίζονται και διεκδικούν αθώωση στη δεύτερη φάση της δίκης, ενώ ταυτόχρονα είναι πολλαπλά τα παραδείγματα που δείχνουν πως δεν ξεμπερδέψαμε ακόμα με το φίδι του φασισμού. 

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου 

Η πολιτική της ΝΔ, σε αυτή τη συγκυρία, και συνολικά το αστικό σύστημα εξουσίας επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη, στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύναμα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και σε όσους αγωνίζονται, τσακίζει τα όνειρα των μαθητών και φοιτητών, ενώ με παρακρατικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, με την ακραία καταστολή στα πανεπιστήμια (πανεπ. Ασυτυνομία) και στις γειτονιές, με την ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική σε ζητήματα όπως το προσφυγικό, με τα pushbacks στο Αιγαίο και τους φράχτες στον Έβρο κατ’ εντολή των συμφωνιών της ΕΕ , με την εκκλησία που αγορεύει καθημερινά χωρίς καμία οριοθέτηση κατά των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των γυναικών, κατά των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας, στρώνουν το έδαφος για την ακροδεξιά και τον σκοταδισμό.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό, στα σχολεία, στη δουλειά και στις γειτονίες μας δεν έχει τελειώσει. 
Και φέτος στις 18 Σεπτέμβρη οφείλουμε, να βγούμε ξανά μπροστά υπερασπιζόμενοι την ιστορία στη μάχη ενάντια στο και στην ακροδεξιά, ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή. 

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η αναμέτρηση με το φασισμό, την δολοφονική του “ιδεολογία” και πρακτική γίνεται στο δρόμο των αγώνων που υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα στις κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν γίνεται ούτε με συμβολικές δράσεις, ούτε με σπόνσορες και χορηγούς, ούτε με προστάτες κόμματα και μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος που υπηρετεί. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινός στα σχολεία, στις χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας. 

Ως Εκτός Σχεδίου θα είμαστε μαζί με κάθε συναγωνιστή/τρια και κάθε συλλογικότητα που θα αγωνίζεται μέχρι να τσακιστεί κάθε είδους φασισμός και κάθε πολιτική που γεννά το φασισμό, θα συνεχίσουμε έμπρακτα την προσπάθεια για τη συλλογική αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων και του λαού, ενάντια στην εκμετάλλευση, για εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολλών! 

Ξέρουμε καλά ότι για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες από το φασισμό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα αποτυπώματα στις ασυμβίβαστης πάλης που χάραξαν σε δρόμους, τοίχους, πλατείες και σοκάκια στις πόλεις οι αγωνιστές της ΕΠΟΝ του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Πολυτεχνείου, όταν αναμετρήθηκαν στα ίσα με το θηρίο, για να διεκδικήσουμε μια ελεύθερη ζωή!

 Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις 18 Σεπτέμβρη 5.30 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι.