Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόταση σύγκλισης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στις 11 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε πρόταση της Εκτός Σχεδίου για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Ήδη έχουν φανεί οι ανεπάρκειες τόσο του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής αρχής, ενώ όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά.

11 μέρες μετά, δεν έχει υπάρξει απάντηση από την δημοτική αρχή, σχετικά.
Επανερχόμαστε λοιπόν, εκ νέου. 

Προς
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας Ιωνίας
τη δήμαρχο
τους δημοτικούς συμβούλους 

Κύριε Πρόεδρε

Στέλνουμε αίτημα για σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα σχολεία άνοιξαν πριν λίγες μέρες, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα μέτρα που δεν παίρνει η κυβέρνηση, οι γονείς αγωνιούν και στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά το καλοκαίρι απουσίαζε ως θέμα το ζήτημα των προϋποθέσεων και των μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων. Ζητάμε έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας με θέμα το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά. Καθώς θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το θέμα, που αφορά ένα πολύ μεγάλο – αν όχι το μεγαλύτερο – κομμάτι των κατοίκων της περιοχής μας, ζητάμε το δημοτικό συμβούλιο να είναι δια ζώσης, με παρουσία εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και των φορέων/συλλόγων τους. Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να γίνει σε ανοιχτό χώρο, (πχ θεατράκια του δήμου, προαύλια σχολικών κτιρίων) ή σε μεγάλους κλειστούς χώρους (ΚΕΠ, κινηματογράφος Αστέρας, αίθουσα εκδηλώσεων 1ου λυκείου Νέας Ιωνίας ή άλλων σχολικών κτιρίων), φροντίζοντας για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Για την Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Η δημοτική σύμβουλος
Αγγελική Βάσιλα