Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΕΞΩ οι νεοναζί από το Ηράκλειο! Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!

Την Παρασκευή, 1 Νοέμβρη, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν την ετήσια φασιστική συγκέντρωση μίσους στο Νέο Ηράκλειο.

Λίγες μέρες μετά, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο στάδιο της απολογίας του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι ο τελευταίος από τους 68 κατηγορούμενους. Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί με μια παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων.

Η Χρυσή Αυγή είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, είναι τα τάγματα εφόδου που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των Αιγυπτίων αλιεργατών, εκατοντάδων μεταναστών, γυναικών και αγωνιστών των κινημάτων. Φορώντας τον το μανδύα του πολιτικού κόμματος, χρησιμοποιούσαν την κρατική χρηματοδότηση για να οργανώνουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές και να ανοίγει γραφεία-ορμητήρια, εργοδοτικά “σωματεία”, ρατσιστικές αιμοδοσίες και συσσίτια “μόνο για Έλληνες” σε μια περίοδο, που ενωμένοι οι εργαζόμενοι αντιστεκόντουσαν στις επιθέσεις της εργοδοσίας και στις πολιτικές των μνημονίων και της φτωχοποίησης.

Η αντίσταση του εργατικού κινήματος και η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση την οδήγησαν στην απομόνωση και επιτέλους έξω από τη Βουλή, με κλειστά τα περισσότερα γραφεία τους.

Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων στρώνει ξανά το δρόμο στους φασίστες. Με το ρατσιστικό τερατούργημα νομοσχέδιο που ψηφίζεται στις 31/10, καταργεί κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων και του διεθνούς δικαίου. Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιπροσφυγικής διαχείρισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε τις Μόριες και εισήγαγε τον γεωγραφικό περιορισμό” των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε εφαρμογή της απάνθρωπης Συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Περνά την διαχείριση του προσφυγικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιουργώντας παντού κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, αποκλείουν τους πρόσφυγες από κάθε παροχή υγείας και παιδείας, κάνουν σχεδόν αδύνατη την έγκριση ασύλου, και διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τις απελάσεις και τα δολοφονικά push-backs στο Αιγαίο, που οδηγούν σε υγρούς τάφους τους κατατρεγμένους των πολέμων.

Πρόκειται, επίσης, για απαραίτητο συμπλήρωμα καταστολής και άρνησης δικαιωμάτων σε όλους μας, ντόπιους και πρόσφυγες μετανάστες, όπως επιχειρείται ήδη με την ανατροπή στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών με την ψήφιση και εφαρμογή ρυθμίσεων όπως εκείνες που προβλέπονται στο “αναπτυξιακό νομοσχέδιο”.

Αυτές οι επιθετικές πολιτικές ανοίγουν πάλι τον δρόμο στην ρατσιστική προπαγάνδα, στα πογκρόμ κατά των μεταναστών και στις ναζιστικές συμμορίες, όπως τα χρόνια της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ενώ αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου από τις πολιτικές της κυβέρνησης που σπέρνουν τη φτώχεια. Από μεριάς μας, θα συνεχίσουμε την αντιφασιστική μας δράση μέχρι να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, του φασισμού, τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και των επίδοξων διαδόχων τους.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας Εκτός Σχεδίου καλεί:
  • Την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στη πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, στις 7 μμ, στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς, συλλογικότητες, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις.
  • Το Σάββατο 2 Νοέμβρη, 7.30μμ στην Εκδήλωση-Συζήτηση «Η πάλη ενάντια στον φασισμό και την ακροδεξιά στην νέα περίοδο», στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (πλησίον ΚΕΠ), Πατριάρχου Ιωακείμ 4.

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία