Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο | Τετάρτη 6 Νοέμβρη 8:30πμ | ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων Ισόβια καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων

Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απολογείται ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Με τη δική του απολογία, ολοκληρώνεται η διαδικασία των απολογιών.

Τεσσερισήμισι χρόνια μετά την έναρξή της, στις 20 Απριλίου 2015, η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, σε ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό στο οποίο ξεκίνησε. Μετά και την έξοδό της από το κοινοβούλιο, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΧΑ αποχωρούν και δεν διστάζουν να αλληλοκαρφώνονται, ακόμα και ενώπιον του δικαστηρίου, με τους απολογούμενους πρώην βουλευτές και «πρωτοπαλίκαρά» της να ακολουθούν την τακτική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Η αντιφασιστική αντιρατσιστική δράση του κινήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε να συμβάλλει καθοριστικά στις εξελίξεις, να επιβάλει την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, συντείνοντας στην έξοδό της από το κοινοβούλιο, αλλά κυρίως, περιορίζοντας σημαντικά την παρουσία της στις γειτονιές μας και στους δρόμους.

Ωστόσο, δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. Συνεχίζουμε για να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή. Η απολογία του «φύρερ» Μιχαλολιάκου πρέπει να διεξαχθεί με την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος έξω και μέσα στο εφετείο. Από εκεί και πέρα, όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τις όψεις κοινωνικού εκφασισμού ούτε αρχίζει ούτε σταματά στις δικαστικές αίθουσες. Όμως, η καταδίκη της θα αποτελέσει μια νίκη, παράδειγμα και θετικό προηγούμενο για τη χώρα μας και διεθνώς.

Στις 6 Νοέμβρη δεν δικάζεται κάποιο πολιτικό μόρφωμα, όπως οι νεοναζί θέλουν να παρουσιάσουν. Δικάζονται οι δολοφόνοι του Πάυλου Φύσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δικάζονται οι οργανωτές των ταγμάτων εφόδων που επιτέθηκαν κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατα των Αιγυπτίων αλιεργατών, κατά αγωνιστών του κινήματος. Δικάζεται εν τέλει μια συμμορία που παριστάνοντας το πολιτικό κόμμα προωθούσε τον εμφύλιο των φτωχών για τα συμφέροντα των πλουσίων και που προωθούσε το σκοταδισμό, το μίσος και το ρατσισμό.

Η πολιτική τους ρητορική και πρακτική δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι γέννημα θρέμα των πολιτικών επιλογών κυβέρνησεων και ΕΕ επί δεκαετικών. Άλλωστε, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την ΕΕ δεν είναι αυτή που συνεχίζει τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων, αυτή τη φορά όχι κυνηγόντας τους με μαχαίρια στο κέντρο της Αθήνας αλλά με νομοθετήματα, με στρατόπεδα συγκέντρωση και τη FRONTEX; Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν το νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο Ποινικό Κώδικα προς την υπόδικη ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, που τους εξασφαλίζει ευνοϊκότερη μεταχείριση! Μια δίκη μάλιστα που –δεν ξεχνάμε, πως καθυστέρησε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών.

Το ρατσιστικό παραλήρημα συνεχίζεται σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που συνεχίζονται στο Αφγανιστάν και την Συρία, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από το Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως “εισβολείς λαθρομετανάστες”. Από κοντά ρατσιστικά – ξενοφοβικά κηρύγματα ξεστομίζουν περιφερειάρχες, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Η φασιστική απειλή είναι ακόμα υπαρκτή. Οι ανταγωνισμοί με την Τουρκία για τις ΑΟΖ, η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο γύρο επέλασης του κεφαλαίου πάνε χέρι – χέρι με την καταστολή απέναντι στους πιο αδύναμους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που αυτές τις μέρες κορυφώνουν την ρατσιστική υστερία κατά των προσφύγων.

Με τη δυναμική μας παρουσία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, 8.30πμ, στο Μετρό Αμπελόκηποι και συλλαλητήριο στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και θα συνεχίσουμε την μάχη για να τσακίσουμε τους φασίστες και την ακροδεξιά και συνολικά το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.


ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία