Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Προτεινόμενο Ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκχώρηση ακινήτων του Δημοσίου

Με αφορμή την από 19.6.2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου για παραχώρηση στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία περιλαμβάνονται και 55 ακίνητα στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ κατέθεσε προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα.

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε
Ήρθε στο φως πρόσφατα, ότι με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου! Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, δημόσια κτίρια, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί, δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι και ποιος ξέρει πόσα ακόμα, μιας και στο ΦΕΚ περιγράφονται απλώς ως αριθμοί κτηματολογίου.

Στη Νέα Ιωνία βλέπουμε ότι περνάνε στην Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. (Υπερταμείο) 55 ακίνητα (κωδ. 2752 ως 2806), και δε γνωρίζουμε πόσες δασικές εκτάσεις. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων έγινε μετά από αίτημα της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. με εισήγηση του συμβούλου της. Τα ακίνητα τυπικά περνούν στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Σύμφωνα με το ν. 4389/2016 η ΕΤΑΔ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τις ΔΕΚΟ ανήκουν στην Ε.Ε.ΣΥ.Π. με πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή άνευ ανταλλάγματος όλης της περιουσίας τους.

Επειδή από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δεν θα σιωπήσουμε, και δεν θα συναινέσουμε στην εξαφάνιση της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, ζητάμε το παρακάτω ψήφισμα να τεθεί ως θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκ μέρους της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στην Νέα Ιωνία
Παναγιώτης Κουτσός
Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης, αντιτίθεται στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στα Διοικητικά Όρια του Δήμου στην ΕΕΣΥΠ Α.Ε. (Υπερταμείο), και απαιτεί την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2317/19-6-2018 και ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-2018, την κατάργηση του Υπερταμείου, καθώς επίσης και την ακύρωση όλων των σχετικών μνημονιακών νόμων που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ. 

Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα συναινέσουμε στην εξαφάνιση της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, στην εκχώρηση-ξεπούλημά τους στα funds, τους «επενδυτές», τα κοράκια-μεγιστάνες του πλούτου και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Μας βάζουν πιο βαθιά στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. 

Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για τα στενά ανάμεσα στα σπίτια μας, για να μπαίνουμε στους αθλητικούς χώρους. 

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας να οργανωθεί για να υπερασπίσει την πόλη μας κόντρα στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ