Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Συζήτηση και ψήφισμα στο ΔΣ, για την εκχώρηση ακινήτων στο υπερταμείο

Έπειτα από πρόταση της Εκτός Σχεδίου, συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 8/10 το θέμα της εκχώρησης δημόσιων χώρων και ακινήτων στο υπερταμείο, 55 εκ των οποίων ανήκουν στο δήμο μας και κατατέθηκε ψήφισμα καταδίκης αυτής της απόφασης.

Μεταξύ των ακινήτων που ανήκουν στο δήμο μας είναι τα εξής:
ο Αρχαιολογικός χώρος Αδριάνειου, το Δημαρχείο, το κτήμα Ομορφοκκλησιάς , τμήμα της πλατείας Αναξαγόρα, το κτίριο Κοινωνικής Υπηρεσίας στη Καλογρέζα, η Βιβλιοθήκη - Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στη Λ. Ηρακλείου, η πλατεία Αγίου Στεφάνου, η πλατεία απέναντι από το μνημείο Ηρώων Καλογρέζας, η πλατεία Ύδρας (απέναντι από τα LIDL στα Πευκάκια), τμήμα του άλσους Βεϊκου (5+1 στρέμματα), 11 εσωτερικοί διάδρομοι των προσφυγικών οικοδομικών τετραγώνων και άλλα ακόμη για τα οποία η δημοτική αρχή δήλωσε ότι δεν έχει στοιχεία, παρόλο που στο ξεχωριστό ψήφισμα που κατέθεσε περιελάμβανε μέρος από αυτά.

Ακολουθεί το ψήφισμα, όπως τελικά διαμορφώθηκε, που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τους δημοτικούς συμβούλους της Ενότητας (επικ. Γκότση) και της Δημιουργίας Αλληλεγγύης (επικ. Μανούρη) να ψηφίζουν λευκό και κατά.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 8/10/2018

Το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας που συνεδρίασε 8/10/2018 καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης, αντιτίθεται στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα στα Διοικητικά Όρια του Δήμου στην ΕΕΣΥΠ Α.Ε. (Υπερταμείο), και απαιτεί την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2317/19-6-2018 και ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-2018, την κατάργηση του Υπερταμείου, καθώς επίσης και την ακύρωση όλων των σχετικών μνημονιακών νόμων που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ. Η Κυβερνητική Απόφαση αυτή έχει ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των δανείων και είναι μια ακόμα προϋπόθεση για την επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων και την τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων.

Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία που είτε εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες είτε θα μπορούσε να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού. Ειδικά για τα ακίνητα και τις εκτάσεις που αφορούν το Δήμο Νέας Ιωνίας δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση αυτών που ο λαός κέρδισε με τους αγώνες του, ώστε να μπορεί να έχει όλες τις υποδομές, αθλητικούς χώρους, σχολεία, πλατείες, πάρκα, δασικές εκτάσεις, μνημεία κ.ά. για να ικανοποιεί τις ανάγκες του σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό.

Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα συναινέσουμε στην εξαφάνιση της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, στην εκχώρηση-ξεπούλημά τους στα funds, τους «επενδυτές», τα κοράκια-μεγιστάνες του πλούτου και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Μοναδικός σκοπός να πιαστούν "οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων" και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον κόσμο της εργασίας και τη δημόσια περιουσία.

Μας βάζουν πιο βαθιά στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για τα στενά ανάμεσα στα σπίτια μας, για να μπαίνουμε στους αθλητικούς χώρους.

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας να αντιταχθεί οργανωμένα σ αυτήν την πολιτική για να υπερασπίσει την πόλη μας κόντρα στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ