Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ


…ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Τότε, ήταν ο ιταλικός φασισμός, ο γερμανικός ναζισμός, η κατοχή, οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Απέναντί τους, το ΟΧΙ και η αντίσταση του ελληνικού λαού, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Σήμερα, είναι η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι το Τέταρτο Ράιχ. Απέναντι τους, το ΟΧΙ και η αντίσταση του ελληνικού λαού, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις.

Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση – πάντα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας – θα σημάνει ένα νέο, ακόμη πιο βάρβαρο κοινωνικό ολοκαύτωμα. Η διάλυση κάθε είδους εργατικού δικαιώματος, η απελευθέρωση των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η νέα φοροεπιδρομή, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το νέο κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις είναι μόνο μερικά από τα εφιαλτικά στοιχεία που δείχνουν τι σημαίνει για το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό «σωτηρία της χώρας»: σωτηρία του ευρώ,  εξασφάλιση των κερδών για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, φτώχια, εξαθλίωση και ανεργία για το λαό και τη νεολαία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Δεν δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις τράπεζες και το χρέος τους. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια, απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή για να σώσουμε τις τράπεζες τους.


Ν’ αρνηθούμε να ζούμε σαν δούλοι με μισθό 300 ευρώ, όσοι θα δουλεύουμε κι όσοι δε δουλεύουμε να τρώμε από τα συσσίτια, τα ληγμένα των σουπερ μάρκετ και να «ζούμε» με βοηθήματα της πρόνοιας

Ν’ αρνηθούμε τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγωνιά για τις τράπεζες και τις βιομηχανίες αλλά καταδικάζει στη φτώχεια και τη δυστυχία τους λαούς

Ν’ αρνηθούμε και να οργανωθούμε απέναντι στην κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία που εσκεμμένα σπέρνουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό.
 

Σήμερα που οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών επιχειρούν να παίξουν το ίδιο βρόμικο ρόλο του παρακρατικού λαγού της επίσημης κρατικής πολιτικής, του υπηρέτη του κεφαλαίου και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους λέμε πως έχουμε μνήμη. Η Νέα Ιωνία, η πόλη μας, συμπληρώνει τ’ όνομά της δίπλα στην Κοκκινιά, την Καισαριανή, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα. Συμπληρώνει τις χιλιάδες ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά όπου οι ελεύθεροι άνθρωποι αντιστάθηκαν στον ναζισμό και τον φασισμό και πλήρωσαν ακριβό τίμημα γι’ αυτό.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να ξαναρημάξουν τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, η νεολαία ,οι άνεργοι πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά! Να μπούμε όλοι στον αγώνα για μια σύγχρονη απελευθέρωση, έξω από τη φυλακή των κυβερνήσεών τους, των αγορών και του κέρδους, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του καταστροφικού συστήματός τους.  Μέσα από το συλλογικό δρόμο να οργανώσουμε την πάλη μας. Καλούμε κάθε συλλογικότητα  της περιοχής μας, σωματεία, επιτροπές κατοίκων, όλοι μαζί και οργανωμένα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αυτό τρέμει η συγκυβέρνηση. Για αυτό έχει επιστρατεύσει την καταστολή και την τρομοκρατία, την προπαγάνδα απ’ τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις επιθέσεις των σύγχρονων «ταγμάτων εφόδου των νεοναζιστικών συμμοριών».

Δεν θα τους περάσει. Οι πανεργατικές απεργίες οι τοπικές και εργατικές κινητοποιήσεις που πληθαίνουν κάθε μέρα δείχνουν τον δρόμο. Δεν θα τους αφήσουμε να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία θα είμαστε ξανά στο προσκήνιο του λαϊκού ξεσηκωμού, στην πάλη για μια κοινωνία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης  και  αξιοπρέπειας.  Τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας συμμετέχοντας στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

αυτοοργAνωση αλληλεγγYη στη γειτονιA -οργανωνOμαστε στις επιτροπEς κατοIκων.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ

- ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! – ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!

- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΚΟ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία